Su tikslu išaiškinti nusikalstamas veikas ir teisės bei viešosios tvarkos pažeidimus jūrų uosto akvatorijoje, miesto bendruomenės pareigūnai su 2-ojo Veiklos skyriaus Jūrų uosto policijos grupės pareigūnais liepos 16 – 20 dienomis vykdė saugaus elgesio vandenyje prevenciją ir pramoginių žvejybinių laivelių kontrolę, žiūrėdami, ar laikomasi saugios laivybos taisyklių.

Priemonių metu patikrinta 30 pramoginių laivų, išaiškinti 3 pažeidimai: 2 laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio (1,56 ir 2,22 prom.), 1 laivavedys neviršijo leistos alkoholio ribos (0,33 prom.). Vienas asmuo neturėjo gelbėjimosi liemenės.

Neblaivus laivavedys, kuriam matuoklis rodė skaičių 2,22, pramoginiame kateryje gabeno ir 8 nepilnamečius, sumaniusius pasiplaukioti. Trijų asmenų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos dėl saugaus elgesio vandenyje taisyklių nesilaikymo.

Kontrolė dėl vairavimo neblaiviems buvo vykdoma ir miesto keliuose. Patikrinti 350 transporto priemonių vairuotojai. Nustatyti 3 neblaivūs vairuotojai, dėl kitų KET pažeidimų pradėta 13 administracinių teisenų, 2 vairuotojai neviršijo leistos alkoholio kiekio kraujyje normos.