Taip kaunietis Valerijus Drozdovas išgirdo jau ketvirtąjį nuosprendį – anksčiau už analogiškas nusikalstamas veikas Kauno ir Jonavos teismuose baustas vyras per pusę metų į valstybės biudžetą privalės sumokėti 24 MGL (903, 84 eurų) baudą.

„V. Drozdovas viešojoje vietoje – parke, pašalinių žmonių akivaizdoje, matant keturioms mažametėms, masturbuodamas savo lytinį organą šiuo nepadoriu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, trikdė visuomenės rimtį ir pažeidė viešąją tvarką“, – pažymėjo teismas.

Nusikalstamas veikas, susijusias su lytinių organų demonstravimu, kaunietis V. Drozdovas daro nuo 2009 m. – už tai jis buvo teistas ir 2013, ir 2015 m.

O šįkart V. Drozdovas buvo nuteistas dėl įvykio Kaune, Neries krantinės parke – dar vasario 27 d. popietę keturios mažametės (iki 14 metų) mergaitės pastebėjo viešai besimasturbuojantį vyrą. Jis net nesiliovė, kai megaitės bandė jį sugėdinti – tik tada, kai viena jų išsitraukė mobiliojo ryšio telefoną ir pasakė, kad skambina į policiją, V. Drozdovas apsimovė kelnes ir ėmė bėgti.

Bet tuo metu kita mažametė jau buvo spėjusi vyriškį nufotografuoti – baimindamasis, kad bus atpažintas, vyras viena ranka ant galvos užsimaukšlino striukės gobtuvą, o kita...

Pasislėpti nuo netrukus į parką atvykusių policijos pareigūnų ekshibicionistui nepavyko – netrukus vyras buvo sulaikytas. Bandydamas maskuoti savo išvaizdą jis vėsią žiemos dieną buvo išmetęs striukę, tačiau patruliai ją surado.

Dėl gėdingo poelgio sučiuptas kaunietis neigė, kad elgėsi nederamai ir dar mažamečių mergaičių akivaizdoje. Jis sakė, kad tądien specialiai automobiliu atvažiavo į parką pasportuoti – esą bėgiodamas nutarė atlikti gamtinius reikalus.

„Atliekant gamtinius reikalus išgirdau kažką švilpiant, o pasisukęs šonu pamačiau keturias mergaites, kurios į mane rodė pirštu, – sakė nuteistasis. – Prieš mergaites nesimasturbavau ir nedemonstravau lytinių organų, tiesiog norėjau atlikti gamtinius reikalus.“

Iškrypėlis sakė, kad buvo sulaikytas po keliolikos minučių, kai toliau esą mankštinosi ant šlaito prie upės. „Kai mankštinausi, nusirengiau striukę ir pasidėjau ją ant žemės“, – sakė jis.

Nors ir neprisipažino, kad viešoje vietoje masturbavosi, tačiau V. Drozdovo kaltę patvirtino ne tik mažamečių mergaičių, bet ir jų tėvų bei policijos pareigūnų pasakojimai. Be to, į baudžiamąją bylą buvo pridėta vienos mergaitės mobiliuoju telefonu padaryta nusikaltimą fiksuojanti nuotrauka bei garso įrašai iš Bendrojo pagalbos centro.

Policijoje apklaustos keturios mergaitės pasakojo, kad tądien neturėjo ką veikti, todėl išėjo pasivaikščioti po Neries krantinės parką, šalia futbolo maniežo.

„Ir čia pamatėme, kaip prie dviračių tako vyras stovėdamas masturbavosi, jis buvo priekiu į mus atsisukęs – tai jis darė kelias minutes, o liovėsi tik tada, kai mes sušukome, jog atvažiuoja policija“, – sakė jos.

Tada V. Drozdovas išsigando ir pabėgo, bet, anot jų, netrukus policininkai jį sulaikė. O prieš tai mergaitės dar vyrą įspėjo, kad šis geriau tegul net nebėga, nes vis tiek bus sulaikytas.

„Nebėk, nes vis tiek tave pagaus“, – šaukė viena mergaitė.

Dar kita mažametė sakė, kad negalėjo nepaskambinti į policiją. „Mes išsigandome, kad jis kam nors blogo nepadarytų, juk ten yra parkas, vaikšto žmonės, maži vaikai, bijojome, jog jis gali pradėti lįsti prie kitų žmonių“, – sakė viena mergaičių.

Nors ir pademonstravo didelę drąsą, tačiau vienos mergaičių motina policijoje neslėpė, kad jos dukra buvo ne juokais išsigandusi.

„Dukra labai išsigando tokio nežinomo vyro elgesio, o aš, kaip motina, esu pasipiktinusi, kad viešoje vietoje vyras masturbavosi nepilnamečių vaikų akivaizdoje, taip tenkindamas lytinę aistrą“, – motina policijos prašė imtis poveikio priemonių prieš iškrypusį vyrą.

Tuo metu policijos pareigūnai, sulaikę ekshibicionistą, sakė, kad mažametės tikrai buvo drąsios, nes vyrą ir nufotografavo.

„Kai mes tą vyriškį vežėme į policijos komisariatą, jis mums pasakojo, kad jo šeima turi išvykti kažkur slidinėti į kalnus, kad yra suruošti visi lagaminai ir, kad mes jam dabar viską gadiname, prašė viską išsiaiškinti vietoje ir jį paleisti“, – prisiminė vienas policininkų.

Anot jo, V. Drozdovas tvirtino, kad parke tik atliko gamtinius reikalus, o nutarė pasislėpti tik dėl to, jog išsigando policijos.