Į įvykio vietą buvo išsiųstos Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, Troškūnų, Kavarsko ir Viešintų ugniagesių komandos, Anykščių policijos pareigūnai.

Paklaustas, kodėl dėl vieno poilsio namelio į įvykio vietą išsiųstos tokios gausios ugniagesių pajėgos, Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) darbuotojas Danielius Vitonis „Anykštai" sakė, kad buvo kilusi grėsmė ir kitiems pastatams. „Bet gaisras buvo užgesintas, žmonės jame nenukentėjo“, - sakė D. Vitonis. Pareigūnas patvirtino, jog tai gali būti tyčinis padegimas, nes ugniagesiai įvykio vietoje rado įkalčių (kokių - D. Vitonis neatskleidžia). Dar iš D.Vitonio pavyko išpešti, jog padegėjas sulaikytas.

Tačiau „Anykšta" gavo patikimos informacijos, kodėl gi gausios ugniagesių ir policijos pajėgos skubėjo prie degančio „poilsio namelio“. Pasirodo, gaisras kilo prie Pajuostinio ežero esančiame prabangiame 12-os rąstinių poilsinių namų kvartale, kuris priklauso turtingam verslininkui iš Panevėžio.

Kaip sakė „Anykštos“ šaltinis, poilsiavietės sargas, kurį laiką už darbą negavęs atlyginimo, nutarė ugnimi atkeršyti darbdaviui ir padegė vieną iš poilsio namų. „Policijos pareigūnai į įvykio vietą atvyko su šunimi Ūku. Jis greit aptiko padegėjo pėdsakus ir nuvedė pareigūnus į netoliese esantį mišką, kur buvo įtariamas namo padegėjas 45 metų Saulius Grigas. Jis su savimi turėjo butelį degtinės ir virvę“, - sakė informacijos šaltinis. Jo teigimu, apie padegtą poilsio namą bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešė S. Grigo sugyventinė Rasa Šeškaitė.

Savininkas policijai nurodė patyręs 230 tūkst. litų nuostolį.