Taip pat DELFI redakcija gavo vaizdo įrašą, kuriame matoma, kad prie prie mokyklos durų yra kumščiais į galvą ir kitas kūno dalis mušamas mokinys. Medžiagoje matoma, kad smurtautojas ant kumščio kažką užsimovęs, kaip vaizdą paplatinęs asmuo pasakojo, matomas daiktas yra šaltasis ginklas - kastetas.

Dėl gautos informacijos DELFI kreipėsi į minimos gimnazijos direktoriaus pavaduotoją ugdymui.

Ji teigė, kad mokykla netoleruoja smurto ir į minėtą įvykį buvo nedelsiant reaguota. Be to, atsakydama į teiginį, kad muštynių incidentas buvo užglaistytas, moteris pabrėžė, jog mokyklos pozicija yra tokia, kad įstaiga negali platinti informacijos apie smurtą ir tokie atvejai sprendžiami mokyklos viduje, su psichologais ir bei švietimo skyriaus darbuotojais.

„Šis įvykis labai nemalonus, mūsų mokykloje muštynių beveik nebūna. Mokyklos vadovybė matė tą video, tai įvyko prieš kelias savaites. Filmuke užfiksuotas mušantysis berniukas jau išbrauktas iš mūsų gimnazijos sąrašų“, - DELFI sakė mokyklos direktoriaus pavaduotoja.

Pasak moters, vaizdo įraše matomas vaikinas buvo žinomas ir anksčiau dėl elgesio problemų. Vaikinas kelis kartus buvo įspėtas dėl rūkymo ir nevaldomo elgesio. Vienuoliktoje klasėje mokęsis vaikinas vis žadėjo taisytis, tačiau minėtos muštynės tapo paskutiniu lašu.

„Šiaip jis nebuvo labai blogas, mokėsi neblogai, buvo choristas, jo tėvai kultūringi. Nežinome, kodėl jo toks būdas. Prieš šiuos mokslo metus jis žadėjo, kad pasitaisys. Mes jam suteikėme galimybę. Tačiau jo mūsų mokykloje nebėra. Nežinau, kur jis dabar mokosi“, - teigė pavaduotoja.

Moteris teigė, kad po šio įvykio buvo įspėtas vaizdo įrašą padaręs ir į internetą įkėlęs gimnazistas. Taip pat gimnazijoje daug kalbama apie smurto bei patyčių problemas, su mokiniais dirba psichologai.

Taip pat direktoriaus pavaduotoja DELFI sakė, kad smurtaujama buvo kumščiais, kastetas nebuvo panaudotas.

Policija taip pat domisi šiuo įvykiu.

Papildyta policijos pranešimu. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nėra gavę ir užregistravę pranešimo, kad Kaune esančioje ugdymo įstaigoje būtų vykęs konfliktas, kurio metu būtų sužalotas nepilnametis. Reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, Kauno apskrities VPK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes, jaunuolis, galimai dalyvavęs konflikte, nustatytas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. numatomi viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.