„Pažymėjo“ metines?

Netrukus po avarijos Topolių gatvėje miestiečiai atsekė, kad tai – tas pats vairuotojas, pernai liepos 27 d. Nepriklausomybės aikštėje partrenkęs per gatvę ne perėjoje ėjusią mažametę. Tuomet policijos pareigūnai patvirtino, kad vairuotojas buvo neblaivus, iš įvykio vietos jis pasišalino. Bet netrukus vairuotojas buvo surastas, jam nustatytas 1,18 prom. girtumas. Sunkiai sužalota mergaitė paniro į komą. Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šių metų birželio 19 d. baudžiamoji byla nutraukta. Ją kontroliavęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Renaldas Žalys „Gimtajam…“ sakė, jog tyrimas nutrauktas nenustačius vairuotojo kaltės dėl avarijos ir jos pasekmių. Kartu buvo panaikintos ir vairuotojui skirtos kardomosios priemonės.

Prokuratūros priimtas nutarimas nutraukti bylą įsigaliojo po 20 dienų.

Nepasimokė

Praėjusio pirmadienio (liepos 27 d.) vakare tas pats rokiškėnas su „Volvo“ „pasižymėjo“ Topolių gatvėje. Laimė, apsieita be žmonių aukų. Apšvietimo stulpus išvarčiusios ir į namo gyvatvorę „įlipusio“ „Volvo“ vairuotojui nustatytas 2,71 prom. girtumas. Taip pernykštės avarijos metines „paminėjęs“ girtas rokiškėnas šįkart baudžiamosios atsakomybės neišvengs.

Rokiškio policijos viršininkas Rimantas Čepulis sakė, kad dėl avarijos Topolių gatvėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimo detalių pareigūnas nekomentavo, tepasakė, jog neblaiviam avariją padariusiam „Volvo“ vairuotojui avarijos metu galiojo laikinai sustabdyta teisė vairuoti. Jam teks atlyginti ir padarytą žalą.