VSAT praneša, kad šeštadienio popietę Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio tranzitinio traukinio Maskva–Kaliningradas keleivių dokumentus. Vienas paskutiniųjų tikrintųjų, akivaizdžiai neblaivus rusas, pamatęs pasieniečius ėmė elgtis įžūliai. Keleivis atsisakė VSAT pareigūnams pateikti savo dokumentus, neatsakinėjo į pasieniečių užduodamus klausimus, keikėsi, kabinėjosi prie kitų keleivių.

Neblaivus vyras šaukė važiuojąs namo į Kaliningrado sritį ir nesuprantąs, kodėl jį turi tikrinti Lietuvos pasieniečiai.

Traukinys pagal grafiką jau turėjo išvykti. Ėmus chuliganą išlaipinti jėga, taip pat rasti jo daiktus ir juos iškelti kartu, būtų prireikę dar laiko, todėl traukinys būtų užlaikytas. Pasieniečiai nusprendė netrikdyti sąstato kelionės, o nuo Kenos traukiniu vykti iki Vilniaus geležinkelio stoties bei sutramdyti nepaklusnų keleivį.

Kai traukinys sustojo sostinėje, kurios geležinkelio stotyje yra VSAT kontrolės punktas, pasieniečiai iš traukinio jėga išlaipino dokumentų nepateikusį neblaivų rusą. Šis vis priešinosi, todėl VSAT pareigūnai keleivį surakino antrankiais ir nusivežė į Kenos užkardą.

Čia jis buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Vyras nenurimo – keikėsi ir daužė kameroje buvusius baldus. Į užkardą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai, bet rusas atsisakė jų nurodymui pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu.

Paaiškėjo, kad tai - 54-erių Kaliningrado srities Černiachovsko rajono gyventojas, dirbantis vairuotoju.

Atlikę būtinus formalumus Kenos pasieniečiai rusą perdavė policininkams.

Sekmadienį Vilniaus rajono apylinkės teismas konstatavo, kad Kaliningrado srities gyventojas pažeidė tris Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius – pareigūno teisėto nurodymo nevykdymas, nedidelis chuliganizmas bei alkoholinių gėrimų gėrimas viešose vietose bei girto pasirodymas viešoje vietoje. Teismas pažeidėjui skyrė 300 Lt administracinę baudą.