Jaunuolis buvo sulaikytas šeštadienio (rugsėjo 7 d.) vakarą, kai policijos pareigūnai Vilniuje, tikrindami vairuotojų blaivumą, alkotesteriu jam nustatė 3,38 promilių girtumą. Tikrinant dokumentus paaiškėjo, kad vilnietis niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti bei vengia atlikti teismo jam paskirtą baudžiamojo poveikio priemonę – jam dar 2018 m. spalio 1 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu buvo uždrausta vairuoti transporto priemones trejus metus.

22 metų vaikinas jau anksčiau ne kartą buvo teistas už vairavimą apsvaigus, kai alkoholio kiekis kraujyje viršijo 1,5 promilės, už viešosios tvarkos pažeidimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, praneša Generalinė prokuratūra.

Prokurorė prašo teismo sostinės gyventojui skirti galutinę 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, uždrausti vairuoti transporto priemones ketverius metus ir konfiskuoti vairuoto automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – 3510 eurų.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.