Paaiškėjo, jog tai – pripūstos guminės automobilio kameros, apvyniotos juodos spalvos plėvele ir užmaskuotos smėliu. Prie plausto buvo pritvirtinti GPS siųstuvai.

Praplėšus plausto „konstrukcijas“, viduje rasta prikimšta cigarečių. Radinius pristačius į Druskininkų pasienio užkardą, imta jas skaičiuoti. Nustatyta, kad vienu plaustu plukdyta 1 060 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“, kitu – 500 pakelių tokių pat bei 1 500 pakelių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Po keleto valandų, jau sekmadienio rytą, dar vienas panašus kontrabandininkų plaustas, Nemunu plaukęs Leipalingio seniūnijos Lipliūnų kaimo apylinkėse, pateko į Kapčiamiesčio užkardos pasieniečių rankas. Jį „sužvejoję“ VSAT pareigūnai suskaičiavo 1 240 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis cigaretėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją