Iki įtariamojo laikino sulaikymo pabaigos surinkti tyrimo duomenys nebuvo pakankami kreiptis į teisėją dėl suėmimo paskyrimo. Tyrimo eigoje atliekant proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Įvertinus surinktus duomenis šiandien kreiptasi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl papildomų kardomųjų priemonių – namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Primename, kad gegužės 26 d. Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti. Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti vienam asmeniui. Jis buvo paleistas iš laikinojo sulaikymo paskyrus kelias kardomąsias priemones. Šiuo metu tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Asmenų, kurie turi duomenų apie bet kokį mėginimą daryti įtaką nukentėjusiosios ar liudytojų valiai dėl parodymų procese, labai prašome informuoti Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatą – el. p. tauragesvpk.bud@policija.lt, Klaipėdos apygardos prokuratūrą – el. p. klaipeda@prokuraturos.lt arba skambinti pagalbos telefonu 112.

DELFI primena, kad praėjusį šeštadienį 10-ą klasę baigiantys moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje. Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo. Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos.

Galiausiai sekmadienio paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.