Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį, apie 16 val., Vilniuje, A. Kojelavičiaus g., geležinkelio stoties teritorijoje, nepilnametis (gim. 2005 m.), užlipęs ant traukinio vagono prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo kurios užsidegė drabužiai.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojas (gim. 1989 m.), norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono, ko pasekoje taip pat patyrė elektros iškrovą, nuo kurios užsidegė drabužiai ir netekęs sąmonės nukrito nuo vagono.

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskr. VPK pareigūnas (gim. 1977 m.), gesindamas degantį GMP darbuotoją, nudegė rankos plaštaką. Nepilnametis ir GMP darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų paguldyti į ligoninę, o pareigūnas, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai.


Elektros srovės smūgis prilygsta žaibo smūgiui

Lietuvos geležinkeliai pateikė komentarą apie nelaimę.

„Elektrifikuotas geležinkelio tinklas leidžia sumažinti anglies dioksido (CO2) emisiją, o elektriniai traukiniai tylesni už varomus dyzelinu. Elektrifikuotų geležinkelio kelių kontaktinio tinklo įtampa siekia 25 kV, t. y. 100 kartų didesnė įtampa nei namuose, o elektros srovės smūgis gali prilygti žaibo smūgiui.

Pirminiais duomenimis, pirmadienį Naujojoje Vilnioje į geležinkelio teritoriją įvykio metu nukentėjęs asmuo pateko nepaisydamas draudimo būtų pavojingojoje geležinkelio zonoje. Tikėtina, kad priartėjus prie kontaktinio tinklo laido įvyko skaudi nelaimė. Šiuo metu vyksta tyrimas, bendradarbiaujame su atsakingomis institucijomis, teikiame visą reikalingą informaciją.

Pašaliniams asmenims tam neskirtose vietose draudžiama patekti į geležinkelio teritoriją, kirsti geležinkelio kelius ir artintis net prie stovinčių traukinių ar ant jų lipti, tai yra ypač pavojinga.

Svarbu atsiminti, kad prisilietus prie kontaktinio tinklo dalių elektros srovė gali pritraukti daiktus ar žmones. Elektros srovės smūgiui susidaryti gali pakakti prie kontaktinio tinklo dalių priartėti mažesniu kaip 2 m atstumu. Kontaktinio tinklo trūkio atveju, šis atstumas gali siekti ir mažiau nei 8 m. Tad visais atvejais neteisėti pašalinių asmenų veiksmai gali baigtis tragiškai.

Kontaktinio tinklo būklę nuolat stebi „LTG Infra“ specialistai, kurie, esant poreikiui, operatyviai šalina gedimus“, - rašoma komentare spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją