Per šį laikotarpį nuteistasis negalės išvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ilgiau kaip septynioms paroms.

Taip nusprendė J. Sadovskio baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Trakų rajono apylinkės teismas.

Teismas taip pat nusprendė, kad Narkušą apšaudęs buvęs vicemeras nukentėjusiajam turės sumokėti 3 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą bei beveik 50 tūkst. Lt už apgadintą visureigį „Toyota Land Cruiser“.

Tuo metu nukentėjusiąja pripažintai S. Narkušos kaimynei J. Sadovskis privalės sumokėti daugiau kaip 8 tūkst. Lt už apgadintą namą.

„Kaltinamojo J. Sadovskio baudžiamąją atsakomybę sunkinančių ar lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė, jis padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, keliantį didelį pavojingumą visuomenei“, – nuosprendyje pabrėžė teisėjas Ričardas Prašmuntas.

Bylos duomenimis, J. Sadovskis buvo pripažintas kaltu dėl įvykių dar 2008-ųjų rugpjūčio 31-ąją, kai nuo 21.30 iki 24 val. tyčia iš legaliai laikomo 12 kalibro lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo „Maverick 88“ Žydiškių kaime iššovė ne mažiau 4 kartus į S. Narkevičiaus kaimynės namą ir į prie jo stovėjusį visureigį, kuriuo naudojosi S. Narkevičius.

Teismas nusprendė, kad iš buvusio politiko po įvykio paimtas šautuvas turės būti sunaikintas.

J. Sadovskis kaltės nepripažino ir aiškino, jog nešaudė į S. Narkevičiaus namą bei automobilį.

Buvęs politikas tikino, kad Narkušos asmeniškai nepažįsta, su juo nebendrauja ir jokių reikalų niekada neturėjo, tačiau dėl savo veiklos Trakų rajono savivaldybės taryboje esą iš jo bei šio aplinkos yra sulaukęs grasinimų susidoroti ir sugadinti turtą.

„Dėl to ne kartą kreipiausi į teisėsaugos institucijas su pareiškimais ir prašymais užtikrinti mano gyvybės ir turto apsaugą“, – J. Sadovskis aiškino, kad S. Narkevičius jį esą apšmeižė.

Tuo metu nukentėjusiuoju pripažintas S. Narkevičius aiškino, kad ne jis, o būtent J. Sadovskis jam grasindavo.

„Patekęs į valdžią ir tapęs Trakų savivaldybės nariu jis tapo konfliktišku žmogumi, iš jo esu ne kartą sulaukęs įvairių grasinimų“, – teigė Narkuša.

Nukentėjusysis teigė, kad tuo metu, kai buvo apšaudytas namas ir automobilis, svečiavosi pas kaimyną. Grįžęs į namus jis nieko įtartino nepastebėjo, iš karto nuėjo miegoti, o ryte pamatė ant koridoriaus grindų pabirusius stiklus.

„Tada užėjau į vaiko kambarį, lango stiklo viršuje matėsi dvi skylės, o ant vienos sienos buvo likusios kulkos“, – prisiminė S. Narkevičius.

Netrukus išėjęs į kiemą vyras pastebėjo, kad yra apšaudytas ir jo visureigis: priekinis stiklas, vairuotojo ir keleivio bei galinės sėdynės, vairuotojo pusės priekinis sparnas ir ratas, stogas.

„Tada iš karto paskambinau į policiją“, – kalbėjo nukentėjusysis.

S. Narkevičius aiškino, kad jam niekas negrasino, tačiau neatmetė galimybės, jog jo namus ir automobilį galėjo apšaudyti J. Sadovskis.

„Tarp mūsų ankščiau buvo geri santykiai, J. Sadovskis ne kartą yra buvęs mano namuose, o aš – jo, – sakė S. Narkevičius. – J. Sadovskiui pradėjus politiko karjerą, jo elgesys ėmė keistis, prasidėjo konfliktai – jis mane kaltindavo nebūtais dalykais. Toks J. Sadovskio elgesys negalėjo būti toleruojamas, mūsų santykiai vis blogėjo, todėl aiškiai daviau jam suprasti, kad jis nebus remiamas kaip politikas“.

S. Narkevičius aiškino, kad galutinai su J. Sadovskiu susipyko po vienos televizijos laidos, kurios metu laidos dalyviai jo bendražygiui, tuomečiui Seimo nariui Vladimirui Volčiokui „padarė antireklamą“.

„Laidoje buvo paviešinti faktai apie V. Volčioko ir jo padėjėjo J. Sadovskio anksčiau galimai įvykdytas nusikalstamas veikas – kontrabandinių cigarečių laikymą dideliais kiekiais, žmonių apgaudinėjimą, prekybą žemės sklypais ir kt.“, – teisme sakė S. Narkevičius.

Jo teigimu, po šios laidos J. Sadovskis buvo įsitikinęs, kad paskleistos žinios buvo jo kerštas.

„J. Sadovskis man grasino, kad su manimi susidoros“, – sakė S. Narkevičius.

Bylą išnagrinėjus teisme paaiškėjo, kad po S. Narkevičiaus kaimynės namo ir jo automobilio apšaudymo J. Sadovskis savo ginklą atidavė draugui Dainiui Saruoliui, anksčiau tarnavusiam Lietuvos kariuomenėje – prašė jį sutaisyti.

Iš pradžių aiškinęs, jog ginklą iš J. Sadovskio gavo vasaros pradžioje, taip pat politiko karjeros siekęs D. Saruolis vėliau savo poziciją pakeitė – sužinojęs, jog iš ginklo buvo šaudyta į S. Narkevičiaus kaimynės namus ir automobilį, vyras papasakojo tiesą.

„Tada praėjo bet koks noras sakyti netiesą“, – sakė liudytojas.