Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai, pagal gautą kriminalinės žvalgybos informaciją, patikrino į Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Pirmąjį sektorių įvažiavusį vilkiką su puspriekabe. Tuščią sunkvežimį nuteistųjų darbo ir gamybinėje zonoje norėta pakrauti detalėmis lovoms ir vežti į Kauną, praneša Kalėjimų departamentas.

Nuodugnaus patikrinimo metu, po vilkiko puspriekabe, pastebėti magnetais pritvirtinti trys paketai. Pareigūnai, išardę šiuos paketus, rado 3 vnt. plastikinių buteliukų „Dianabol“ su tabletėmis, 1 vnt. buteliukas su neaiškios kilmės skysčiu, galimai anaboliniais steroidais, 1 vnt. buteliukas „Deca N250“ su neaiškios kilmės skysčiu, galimai anaboliniais steroidais, 2 vnt. permatomų polietileno maišelių su baltos spalvos biriais milteliais, galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Viename iš paketų rasti 3 vnt. juodos spalvos paketėlių su baltos spalvos biriais milteliais, galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, baltos spalvos tabletės ir jų dalys, galimai narkotinės ar psichotropinės, medžiagos, 2 vnt. pakuočių su tabletėmis, galimai narkotinės ar psichotropinės medžiagos, plastikinis butelis su rudos spalvos skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą. Kartoninėje dėžėje rasti 24 vnt. įvairių modelių išmanieji mobiliojo ryšio telefonai „Huawei“, „Samsung“, „Prestigio Duo“, „HTC“, „Lenovo“, „BlackBerry“, 10 vnt. supakuotų švirkštų su adatomis.

Preliminariais duomenimis, tokios „siuntos“ kaina įkalinimo įstaigose galėtų siekti 70-80 tūkstančių eurų.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“ numatyta baudžiamoji atsakomybė net iki 15 metų laisvės atėmimo. Vilkiko vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.