Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos apie kvaišalus platinusį 47 m. amžiaus Klaipėdos miesto gyventoją, siejamą su organizuotu nusikalstamumu. Individualią taksisto veiklą vykdęs ir vienoje iš privačių įmonių dirbęs asmuo yra gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams.

Vyras praeityje jau ne kartą teistas – už valstybės simbolių išniekinimą, sukčiavimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogstamosiomis medžiagomis bei kito asmens dokumentais, valstybės tarnautojo įžeidimą, praneša Klaipėdos apskrities policija.

2021 m. vasario mėn. policijos pareigūnai, atlikdami tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Taikos pr., viename iš daugiabučių namų, slėptuvėje rado virš 260 g narkotinės medžiagos – kokaino bei narkotinės medžiagos – kanapių.

Tęsdami operaciją tą pačią dieną Klaipėdoje, Taikos pr., KPONTV pareigūnai sulaikė minėtą asmenį. Atliktų kratų vyriškio gyvenamojoje vietoje ir automobilyje metu rasta dar apie 17 g kokaino, virš 41 g psichotropinės medžiagos – amfetamino, trejos elektroninės svarstyklės su kokaino pėdsakais, pistoletas, revolveris bei du šoviniai.

Turimais duomenimis, įtariamasis vieną iš ginklų įgijo iš 33 m., anksčiau už vagystes, turto pasisavinimą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teisto Klaipėdos gyventojo.

47 m. įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, 33 m. įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)