Kaltinamoji T. S. nuteista už tai, kad 2010 m. kovo 18 d. neteisėtai laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – heroiną bei psichotropinę medžiagą – fenobarbitalį. Moteris iš dalies pripažino faktines aplinkybes ir paaiškino, kad su kaltinamuoju E. V. susitikusi nebuvo, jo nepažįsta ir jam nieko neperdavė. Minėtą dieną ji su vyru ir dukra važiavo į Vilnių apsipirkti. Celofaninį pakelį su narkotikais ji laikiusi tik dėl vyro, kuris blogai jautėsi, kadangi tuo metu gydėsi nuo narkomanijos.

Kaltinamasis E. V. nuteistas už tai, kad 2010 m. kovo 18 d. neteisėtai Kaune įgijo, laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų, kėsinosi įvykdyti šių medžiagų kontrabandą. Jis šias medžiagas įgijo iš kaltinamosios T. S. Vyriškis buvo sulaikytas kelyje Panevėžys – Ryga. Jis gabeno labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kaltinamojo striukės kišenėje buvo rastas plastikinis maišelis su 25,729 g heroino. E. V. kaltu neprisipažino, paaiškino, kad maišelio turinio nežinojo – tai buvo paketėlis su lauktuvėmis, kurias perdavė kaltinamoji.

Kauno apygardos teismas, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktais ir teisminio bylos nagrinėjimo metu patikrintais įrodymais, kaltinamuosius pripažino kaltais ir paskyrė T. S. subendrintą 15 metų laisvės atėmimo bausmę, E. V. – galutinę subendrintą 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.