Į policiją apie 20.30 valandą paskambinusi pranešėja pasakė, kad namuose Vilniaus rajone, Bendorių kaime, Bendorėlių alėjoje, mušasi neblaivus tėvas.

Atvykus patruliams paaiškėjo, kad namuose siautėja Seimo narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Egidijus Vareikis (gimęs 1958 m.). Teigiama, kad girtas parlamentaras kelis kartus sudavė žmonai ir grasino nusižudyti.

Politikas buvo išvežtas į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą.

E.Vareikis: šito nepatvirtinu

„Gal nekonfliktuokim, gerai?“, – šeštadienį DELFI sakė po vidurnakčio seiminiu mobiliuoju telefonu atsiliepęs E. Vareikis.

„Nu gal ne“, – į klausimą, ar į namus buvo atvykusi policija, atsakė E. Vareikis. Jis teigė „nepatvirtinantis“, kad jo namuose lankėsi policijos pareigūnai. Sumišęs Seimo narys sakė esantis namie.

„Viskas OK, jūs skambinote, aš neatsiliepiau, viskas tvarkoje“, – pokalbį baigė E. Vareikis.

DELFI primena, kad E. Vareikis ir anksčiau turėjo problemų su alkoholiu. 2008 m. jis įkliuvo vairuodamas neblaivus – E. Vareikio kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio. Beje, Seime E. Vareikis vadovauja parlamentinei Maldos grupei.

2011 m. konservatorius E. Vareikis nuo smurto šeimoje siūlė gelbėtis lankant bažnyčią, gyvenant susituokus bei tradiciškai pasiskirstant pareigas šeimoje.

R. Vareikienė: reikia žmogui padėti

E. Vareikio žmona Rozvita Vareikienė portalui lrytas.lt sakė, kad tokia situacija susiklostė, nes vyras alkoholio išgėrė po trejų metų abstinencijos.

„Kai žmogus gydosi nuo alkoholizmo ir išgeria, įvyksta tai, kas ir įvyko“, - teigė R. Vareikienė.

Moteris portalui teigė, kad tokiam žmogui reikia padėti.

E. Vareikis: suvokiu, kad blogai elgiausi

Sekmadienį parlamentaras jau patvirtino buvus konfliktą su žmona Rozvita. E. Vareikis sakė alkoholio išgėręs po kelerių metų pertraukos, todėl organizmo reakcija buvo neadekvati. Politikas sako, kad nuo alkoholizmo nesigydo, tiesiog prieš keletą metų nutarė svaigiųjų gėrimų nevartoti.

„Buvau nutaręs negert ir negėriau. Bet žinote, kaip tokiais atvejais būna. Jeigu kartais netyčia, o gal tyčia ar draugai įsiūlo, tai žmogus galvoja, kad jokių problemų nekils, bet, pasirodo, kad knygose rašo teisingai. Neadekvačiai jaučiausi. Aš kaltas čia", - pasakojo E. Vareikis.

Paklaustas, ar nevartoti alkoholinių gėrimų nutarė dėl to, kad jam tai buvo problema, E. Vareikis teigė prieš keletą metų manęs, jog tai iš tiesų problema.

„Prieš keletą metų aš maniau, kad yra problema. Ne tokia problema, kad reiktų intensyviai gydytis, bet šokių tokių problemėlių buvo. Tai nutariau tas problemas ištaisyt. Bet nesigydžiau niekur", - pasakojo parlamentaras.

Paklaustas, ar dabar viskas gerai, politikas neneigė suvokiąs savo elgesio pasekmes: „Na, kaip, viskas blogai. Kas čia gali būti gerai? Suvokiu, kad blogai elgiausi".

Už smurtą yra pašalinę iš partijos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas teigia, kad Seimo nario E. Vareikio elgesį pirmiausia turi įvertinti skyriaus, kuriam jis priklauso, Etikos komisija.

2010 metais partijos Priežiūros komitetas yra pašalinęs iš partijos buvusį Senamiesčio skyriaus pirmininką Arūną Totoraitį už amoralų elgesį žmonos atžvilgiu – žmona ir uošvė buvo pateikusios skundus policijai dėl smurto.

Ankstesnis Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius patvirtino, kad anksčiau visų šių reikalų imdavosi Priežiūros komitetas, tačiau esą dabar yra nutarta, kad pirmiausia partijos narių etiką turi vertinti skyrių Etikos komisijos, o Priežiūros komitetas yra tarsi paskutinė instancija, kuriai galima skųstis.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt