Teko ilgokai skambinti į užrakintas duris, kol jos staiga atsidarė ir į laiptinę išbėgo siautėtojo motina, vejama medine kuoka užsimojusio sūnaus, bandančio smogti septyniasdešimtmetei moteriai į galvą. Žinodami, kad bute daugiau žmonių nėra, pareigūnai įvijo siautėjusį sūnų atgal į namus ir uždarė duris – buvo akivaizdu, kad reikia kviesti medikus ir pasitelkti kolegas, turinčius elektros impulsinius prietaisus „Taser“.

Atvykus pagalbai, patruliai užėjo į butą. G. Z. buvo užsidaręs savo kambaryje. Sklido rytietiška muzika, akomponuojanti to paties stiliaus „gyvam“ vokalui. Į kambarį įėjusius policininkams, G. Z. juos pasitiko žodžiais „Alach akbar, tik užeikite ir žūsite jūs visi!“, paskui sviedė atsuktuvą, laimei, nieko nesužeidė.

Sulaikomas ir surakinamas antrankiais G. Z. labai aktyviai priešinosi, todėl „Taser“ prietaisai tikrai pasirodė būtini.

Kambaryje aptikti 22 vazonai su augančiomis kanapėmis ir kita įranga joms auginti – apšvietimas, šildymas, ventiliacija. G. Z. nuvežtas tirti psichinės sveikatos ligoninėje, o į butą atvykusi pareigūnų operatyvinė grupė rado ir daugiau kanapių krūmų ir klimatizacijos įrangos. Dėl įvykio Vilniaus m. šeštąjame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.