Apie vidurnaktį pareigūnų ekipažai išsirikiavo Geležinio Vilko gatvėje. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo. Per 30-ties metų vyras, vairavęs „Toyota Avensis“, patikrinimo metu negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo. Paaiškėjo, kad vairuotojas ne tik dabar jo neturi – jo neturėjo niekada. Už tai greisia bauda nuo 289 iki 434 eurų, o piktybiniams pažeidėjams teismas neretai pasiūlo ir areštinės lovą. Vyrui teko atlaisvinti vairuotojo vietą ir ieškoti kito sprendimo, kaip pasiekti planuotą tikslą.

Netrukus į pareigūnų reido vietą atriedėjo „Mercedes Benz“ automobilis, kurio vairuotoja taip pat neturi vairuotojo pažymėjimo. Keleivio vietoje sėdėjęs vyras paaiškino, kad tai jis leido merginai vairuoti, abu sakė, kad ji prašiusi. Pats automobilio savininkas blaivus ir turi tvarkingus dokumentus. Toks malonus jauno vyro poelgis kainuos abiem. Merginai surašytas protokolas už vairavimą neturint tam teisės. Automobilio savininkui teks mokėti baudą, kad teisių neturinčiai merginai patikėjo vairuoti automobilį. Bauda už tai siekia nuo 57 iki 115 eurų. Pirmą kartą prasižengus taikoma galimybė mokėti pusę minimalios baudos.

Jau po pirmos valandos nakties pareigūnai persikėlė į Pylimo gatvę. Ši vieta jau ne pirmus metus į pareigūnų glėbį atsiunčia mėgstančius pažeidinėti taisykles ir neblaivius vairuotojus.

Pirmasis įtarimų sukėlė BMW vairuotojas, mat sustojo anksčiau, nei privažiavo reido vietą. Vyras su savimi neturėjo dokumentų, nors iki liepos 1 dienos juos privaloma vežiotis. Pareigūnai patikrino sistemoje, ar vyras nemelavo ir leido važiuoti toliau.

Netrukus dar vienas BMW sudomino policijos pareigūnus. Jį vairavo jauna mergina, kuri po patikrinimo turės atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu – jai nustatytas 0.45 prom. girtumas. Lyg to būtų maža, paaiškėjo, kad automobilio šeimininkas sėdi šalia ir leido jai vairuoti. Tad vyras irgi „užsidirbo“ baudą.

Ekipaže važiavę dar keli keleiviai vairuoti taip pat nelabai galėjo, tad automobilio šeimininkas atkakliai ir įkyriai ėmė pareigūnų prašyti, kad jie nuvairuotų BMW į aikštelę. Policininkui teko kantriai aiškinti, kad jis to padaryti negali ir kelis kartus rekomendavo išsikviesti taksi pagalbą.
Vyrui niekaip nepavyko įkalbėti pareigūno „užsimerkti“ prieš įstatymus, tad teko nusileisti ir kviesti taksi.

Itin nemalonios pamokos sulaukė jaunuolis, vairavęs „CityBee“ automobilį. 0,73 prom. girtumas, tad teks mokėti baudą ir už vairavimą išgėrus, ir kas pažeidė automobilio nuomos sutartį. Be to, jo draugai ėmė atvirauti, kad vairavo karys savanoris. Vaikinai tikino, kad jie bandė draugą įkalbėti neliesti automobilio. Esą jis pats labai norėjo vairuoti, mat nė nebuvo išgėręs poros bokalų tamsaus alaus.

Kariui tarnyba baigiasi liepos 2 dieną, jį kiek anksčiau išleido į namus, tačiau dėl to surengta šventė draugų rate baigėsi itin nemaloniai.

Dar vienas „CityBee“ vairuotojas neišsisuko nuo akylų pareigūnų akių. Neprivažiavęs reido vietos vairuotojas pasuko automobilį į kiemą. Tai pamatę pareigūnai tuoj pat nuskubėjo patikrinti, dėl ko vairuotojas bando slėptis. Paaiškėjo, kad išgėręs jaunas vyras suabejojo, ar nepraras vairuotojo pažymėjimo.

Patikrinus alkoholio matuokliu vairuotojas galėjo lengviau atsikvėpti – 0,42 prom. alkoholio yra ta riba, kai pritaikius paklaidą dar fiksuojamas normos neviršijantis nežymus girtumas.