Naktį iš penktadienio į šeštadienį reidą surengę pareigūnai pirmiausia tikrino Kalvarijų gatve važiuojančius vairuotojus. Čia įtarimų sukėlė „Nissan“ automobilio vairuotoja, kuri reiškė nepasitenkinimą, kodėl sustabdė būtent jos automobilį. Patikrinimas alkoholio matuokliu parodė, kad mergina išgėrusi, tačiau leistinos vairuoti normos neviršijo. Pasirašiusi policijos žurnale, kad įpūtė 0,25 prom. alkoholio, ji buvo paleista.

Jau po vidurnakčio pareigūnai persikėlė į Pylimo gatvę. Čia kone kas savaitę reiduojantys pareigūnai neliko be darbo. Pirma jų dėmesį patraukė „Mercedes-Benz“ automobilis, kurį vairavo moteris. Panašu, kad juo važiavusi kompanija sumanė pataupyti laiką ir pinigus nekviesdami taksi – į automobilio galą susėdo keturiese. Vyrukai buvo gana linksmi, niekas dėl savo išdaigos nesiteisino ir nesipiktino, tačiau vis tiek turėjo ieškoti, kaip grįžti į namus nepažeidžiant taisyklių.

Netrukus į Pylimo gatvę autobuso juosta, kur automobiliams važiuoti draudžiama, pasuko „Audi 80“. Prie vairo sėdėjo moteris, keleivio vietoje – vyras. Moteris prisipažino, kad taip pasuko per neapsižiūrėjimą, tad ramiai sulaukė baudos ir jau pasuko nebelaužydama taisyklių.

Apie 01.20 val. Trakų gatvėje pareigūnai pastebėjo prie ženklo „Sustoti ir stovėti draudžiama“ automobilį statantį vyruką. „Mercedes-Benz“ automobiliu jis važiavo Trakų gatve, Pylimo gatvės link, tačiau prie pat šviesoforo sustojo ir ėmė važiuoti atbulas vienpusio eismo gatve.

Pareigūnai suabejojo, ar tik vairuotojas taip nebando išvengti susitikimo su jais ir nuėjo iki vairuotojo. Vyras nesipriešino ir pasitikrino alkoholio matuokliu. Jam nustatytas 0,47 prom. girtumas. Vairuotojas prisipažino, kad vartojo alkoholio. Jis tikino, kad prie vairo sėdo praėjus maždaug keturiom valandoms po to, kai išgėrė. Paaiškėjo, kad vairuoti jis dar paskubėjo.

Policijos pareigūnai reidus kasdien rengia visoje Lietuvoje, apie juos iš anksto nepranešama.