Nuo 1 val. reido dalyviai dirbo Geležinio Vilko g., ties Vingio parku. Apie 2.30 val. neprivažiavęs policijos posto sustojo automobilis „VW Jetta“ su žaliais diplomatiniais numeriais. Pareigūnai nuėjo prie įtarimų sukėlusio automobilio. Pamačius vairuotoją, įtarimai dar labiau sustiprėjo - jaunas Rusijos pilietis (gim. 1987 m.) atrodė smarkiai neblaivus.

Vairuotojas pareiškė esantis naujas Rusijos ambasados Vilniuje diplomatas, į Lietuvą atvykęs prieš dvi savaites. Tačiau diplomatinės akreditacijos dokumento pateikti jis negalėjo, sakė, kad pažymėjimas dar gaminamas. Tikrintis alkotesteriu atsisakė pasinaudodamas diplomatine neliečiamybe.

Kadangi jis nepateikė dokumento, patvirtinančio diplomato statusą, be to, buvo, kaip įtarta, neblaivus, toliau važiuoti pareigūnai jam neleido. Maždaug 3 val. apie tai buvo pranešta Rusijos ambasados pirmajam sekretoriui. Belaukiant ambasados atstovo, jaunasis diplomatas užmigo sėdėdamas prie „VW Jetta“ vairo.

V. Berezovikas greitai atvažiavo į įvykio vietą. Atsibudusio pavaldinio pasiteiravo ar jis buvo išlipęs iš automobilio (nebuvo). Pirmasis sekretorius policijos pareigūnams patvirtino, kad prie „VW Jetta“ vairo esantis asmuo turi diplomatinį rangą - jis ambasados atašė. V. Berezovikas neginčijo, kad atašė negali vairuoti, pasakė, kad pats jį iš čia išveš, o vėliau paims „VW Jetta“. Pirmasis sekretorius sakė, jog šio atašė laukia griežtos pasekmės.

Po pokalbio su policininkais aukšto rango diplomatas ambasados automobiliu „Toyota Avensis“ privažiavo prie pat „VW Jetta“, prilaikydamas už rankos nuvedė jaunąjį kolegą į savo mašiną ir išsivežė.

Melagis iš „Toyota“ ir švirkštai iš „Mercedes“

Tą naktį dar keli vairuotojai buvo įtarti neblaivumu. Pirmasis įtarimų sukėlė „Audi“ vairuotojas, kuris dar prieš vidurnaktį Šešuolių g. staiga sustojo pamatęs policijos kordoną. Vyras greitai susikeitė su keleive vietomis.

Kilo įtarimas, kad jis arba neblaivus, arba neturi teisės vairuoti. Tačiau paaiškėjo, kad teisę vairuoti jis turi, o alkoholio matuoklis parodė tris nulius. Po blaivumo patikrinimo lengviau atsidusęs vairuotojas paaiškino, kodėl susikeitė vietomis su dama - buvo išgėręs alaus ir nuogąstavo, kad „pripūs“.

„Hyundai Santa Fe“ vairavęs vyras iškart prisipažino visai neseniai atsigėręs alaus ir paprašė palaukti bent 10 minučių prieš tikrinant alkotesteriu. Pareigūnai sutiko palaukti. Patikrinus po 10-15 minučių, alkoholio matuoklis parodė 0,08 prom., tat vyriškiui buvo leista važiuoti toliau.

Šešuolių g. buvo sustabdytas ir automobilis „Toyota Avensis“. Vairuotojas (gim. 1978 m.) tvirtino palikęs vairuotojo pažymėjimą namuose. Net tikrinant duomenų bazes jis išsijuosęs ilgai įtikinėjo vairuotojo pažymėjimą tikrai turintis. Bet paaiškėjo, kad vyras meluoja - teisė vairuoti iš jo atimta po to, kai įkliuvo girtas prie vairo (be to, baustas daugybę kartų už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus). Dviejų metų bausmės terminas pasibaigęs praėjusį rugsėjį, tačiau vyriškis iki šiol neperlaikė egzaminų, todėl teisės vairuoti neatgavo.

Geležinio Vilko g. sustabdžius „Mercedes“, kuriuo važiavo du jauni vyrai ir mergina, į akis iškart krito, kad keleivis apsvaigęs nuo narkotikų. Apieškojus jo kišenes ir automobilį, rasta ką tik panaudotų švirkštų, šaukštelių, su juose virintų narkotikų pėdsakais (vienas šaukštelis buvo net bagažinėje, greta kapinių žvakių). Vaikinas neslėpė, jog jis narkomanas, grasino, šaukė, kad jį išmes iš darbo, jei apie tai sužinos darbdavys. Panašu, kad dozę jis buvo susileidęs ką tik - veikiant kvaišalams darėsi vis ramesnis, judesiai darėsi vis labiau nekoordinuoti.

Įtarta, kad apsvaigęs gali būti ir „Mercedes“ vairuotojas, todėl policininkai jį patikrinimui nuvežė į Priklausomybės ligų centrą.