Penktadienį apie 22 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad Žaliųjų ežerų g. pilietiškas žmogus sustabdė įtartinai „Daihatsu“ automobiliu po kelią važinėjusį pusamžį vyrą. Žmogus nepabūgo iš vairuotojo atimti automobilio raktelių ir laukė šalia vairuotojo, kol atvyks pareigūnai.

Nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas. Tikrintis alkoholio matuokliu vyras neatsisakė ir netrukus sužinojo, kad viršijo ne tik leistiną vairavimui normą – viršijo ir 1,50 prom. ribą, tad jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Apie vidurnaktį pareigūnai jau darbavosi Buivydiškių gatvėje, čia jie atskubėjo, nes gavo pranešimą apie avariją – BMW automobilis rėžėsi į apšvietimo stulpą. Atvykus pareigūnams, automobilis buvo apvirtęs, o stulpas nulaužtas. Tik štai vairuotojas „dingo“: keturi girti jaunuoliai, kuriems iki 20-tiems metų, įtikinėjo, kad nė vienas jų nevairavo.

Nuo sausio 1-osios jaunuoliai pagal įstatymus nė negalėjo įsigyti alkoholio, tačiau jiems tai nesutrukdė. Pareigūnai patikrino visų keturių girtumą. Trims jaunuoliams nustatytas didesnis nei 1,50 prom. girtumas. Visi jie nuvežti į Priklausomybės ligų centrą, o blaiviausias, įpūtęs 1,10 prom. alkoholio – į Kelių policijos valdybos pastatą.

Automobilis per avariją stipriai sumaitotas, BMW vairuotojas ir keleiviai per stebuklą liko sveiki ir gyvi.

Po vidurnakčio pareigūnams įkliuvo du vairuotojo pažymėjimą praradę greičio mėgėjai.

T. Narbuto gatvėje pirmasis įkliuvęs – taksi vairuotojas. Anot pareigūnų, maždaug prieš porą mėnesių vairuotojas praskriejo tokiu greičiu, kad teko atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu. Tačiau turėjęs tris mėnesius nesėsti prie automobilio vairo, vyrukas vis tiek važinėjosi ir dar vežiojo kitus.

Kone iš paskos į pareigūnų reido vietą atvažiavo ir BMW vairuotojas, kuris taip jau turėjo sėdėti keleivio vietoje, o ne prie vairo.

Už greitį praradęs teisę vairuoti jaunas vyras gana atkaklus: dar prieš porą dienų jis jau buvo įkliuvęs už draudimo nepaisymą ir gavo baudą, kad važinėjasi be teisių. Tačiau tai jo noro vairuoti neatvėsino.