Vilniaus Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai apie 22 val. vakaro reidui vietą pasirinko Sausio 13-osios gatvėje. Čia įkliuvo du vairuotojai, kurie prisidarė bėdų ne tik sau. Apie 22.30 val. pareigūnai patikrinimui sustabdė „Škoda Octavia“ automobilį, kurį vairavo mergina. Patikrinimo alkoholio ji nevengė, tačiau išvydusi, kad pirmu tikrinimu jai nustatytas 1,17 prom. girtumas, antruoju – 0,94 prom. girtumas, po kelių akimirkų mergina ėmė verkti.

Įkliuvusi mergina tikino, kad ji neturi, kas pasirūpins automobiliu, mat pati jau kurį laiką gyvena Prancūzijoje, o artimiausias žmogus – taip pat gyvena kitoje šalyje. Mergina pasakojo, kad tai paskutinis vakaras Lietuvoje ir ji jau turinti bilietus šeštadienio skrydžiui į Prancūziją. Pareigūnai merginai paaiškino, kad automobilį gali parvairuoti iki jos namų taksi vairuotojai. Ašarų nesulaikiusi mergina buvo sutrikusi, tačiau galiausiai buvo surastas sprendimas, kaip išsaugoti automobilį nuo policijos saugojimo aikštelės.

Vienam policijos ekipažui dar nebaigus bendrauti su mergina, kitas ekipažas sustabdė automobilį „Toyota“. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad vairuotojas – nepilnametis. Įkliuvęs jaunuolis turėjo skambinti tėvams ir prisipažinti apie savo gėdingus nuotykius. Vienam tėvų teko vykti į reido vietą ir parsivežti bėdų pridariusį sūnų. Nepilnametis jau gali būti baudžiamas už tai, kad vairavo neįgijęs vairuotojo pažymėjimo. Jei negali sumokėti baudos pats, tą padaryti teks tėvams, kitu atveju, baudų išieškojimo imasi antstoliai.

Po vidurnakčio iš Sausio 13-osios gatvės policijos pareigūnai persikėlė į Tūkstantmečio gatvę. Maždaug pusvalandį pareigūnai ramiai tikrino vairuotojų dokumentus, kol jų dėmesį patraukė keistai prie reido vietos artėjantis BMW. Jo vairuotojas važiavo nemažu greičiu, pristabdė, tada vėl spūstelėjo akseleratorių, tačiau priartėjęs visgi sustojo. Patikrinimo metu paaiškėjo, kodėl vairuotojo veiksmai buvo įtartini – vyras prie vairo sėdo būdamas girtas.

Pirmo patikrinimo metu BMW vairuotojui nustatytas 1,57 prom. girtumas. Po antrojo patikrinimo – 1,46 prom. girtumas. Antrasis patikrinimas vairuotoją „ištraukė“ iš baudžiamosios bylos. Su dviem bičiuliais važiavęs vyras nebuvo draugiškai nusiteikęs, tad vienas iš kartu važiavusių keleivių vis atsiprašinėjo už vairuotojo elgesį ir žodžius. Vyrukas ir pats buvo gerokai įkaušęs, jo nebeklausė kelnės, tačiau geros nuotaikos jis neprarado ir po aštresnių vairuotojo pasisakymų bei nepadorių gestų vis glaistė situaciją „jis nenorėjo“.

Reidus policijos pareigūnai kasdien rengia visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)