Šeštadienį, apie 2.35 val., Plungės rajone, kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė, ties Trikių kaimu kelių policijos patruliai sustabdė automobilį „Volvo V 40“, kuriame buvo aiškiai per daug žmonių. Automobilio salone buvo susigrūdę net 9 jaunuoliai. Ne gana to, girta kompanija buvo agresyviai nusiteikusi, rėkavo ir kvailiojo. Į perspėjimus netrikdyti Trikių kaimo gyventojų miego jaunuoliai nereagavo, tad policija pakvietė daugiau kolegų.

„Volvo“ vairuotojas Linas S., gim. 1990 m., buvo pasodintas į patrulių automobilį ir pradėtas pildyti protokolas už žmonių pervežimo taisyklių pažeidimą. Po poros minučių prie kelių policijos automobilio „VW Jetta“ prisliūkino aršiausias kompanijos veikėjas ir kumščiu daužydamas vairuotojo durelių stiklą užbliovė, kad „mentai, gaidžiai“ ir panašiai.

Į perspėjimus jaunuolis nekreipė dėmesio, tad pareigūnai – Ramūnas Vainutis ir Vladas Pušinskas išlipo iš automobilio ir ėmė tramdyti aršų jaunuolį. Per grumtynes lūžo vyresniojo patrulio V. Pušinsko mažojo piršto kaulas. Chuliganas vis tiek buvo sutramdytas ir išvežtas į Plungės policijos komisariatą.

Sužalotas policininkas ne iš karto pajuto skausmą. Jis dar baigė rašyti protokolą. Tada pasirodė dar vienas girtas veikėjas. Bandė atplėšti policijos automobilio dureles, taikėsi trenkti vyriausiajam patruliui R. Vainučiui į veidą.

Vyrukas plūdosi ir keikėsi. Ir šiam piliečiui buvo uždėti antrankiai. Vežamas į Plungės policijos komisariatą, jis grasino visus atleisti, nes Plungėje pažįsta ne vieną svarbų asmenį, turi įtakingų draugų. O vienas net Klaipėdos turguje prekiauja kiauliena.

Tik tuomet grumtynėse dalyvavęs pareigūnas V. Pušinskas pajuto skausmą dešinėje rankoje. Pareigūnas nuvyko į Plungės ligoninę, kur jam buvo diagnozuotas piršto lūžis.

Grumtis bandę „Volvo“ vairuotojo brolis Martynas Izidorius S. gim. 1991 m., ir Remigijus Ž. gim. 1993 m., buvo neblaivūs. Abiems sulaikytiesiems nustatytas vidutinis girtumas. Prie „Volvo“ vairo sėdęs vyras buvo blaivus.

Apie 7 va. ryto kita kelių policijos biuro pareigūnų pamaina ėmė darbuotis Klaipėdoje, Šilutės plente.
Čia vėl į akiratį patekęs automobilio „Volvo“ vairuotojas Marekas S., gim. 1969 m., jau pragėręs vairuotojo pažymėjimą. Dabar vyras buvo blaivus, tačiau baudos neišvengs.

Porai vairuotojų nustatyta alkoholio norma neviršijo leistinos. Netrukus buvo sustabdyti du neblaivūs vairuotojai. Automobilio „Mitsubischi Space Runner“ vairuotojui Algimantui K., gim. 1959 m., nustatyta 0.50 prom. alkoholio. Automobilio „Opel Astra“ vairuotojui Henrikas L., gim. 1988 m., – 0.88 prom. alkoholio.

Vyras sakė gėrė iki penkių ryto. Po to važiavo į degalinę, norėjo nusipirkti elektroninę cigaretę, bet įkliuvo. Svarstė, ar nevertėtų nuvažiuoti į ligoninę pasitikrinti sveikatą. Vyras paprašė papūsti dar kartą. Pareigūnams leidus, antrą kartą promilių atsirado dar daugiau – 1.17 prom. alkoholio. Pilietis nurimo ir sulaukęs protokolo, padėjo parašą, kad su savo girtumu sutinka.