Šeštadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė priemones, kurių metu didžiausias pareigūnų dėmesys buvo skiriamas neblaivių vairuotojų nustatymui.

Pirmasis reidas buvo vykdomas dienos metu, nuo 14.00 iki 17.30 val. Neries krantinėje buvo stabdomos ir tikrinamos visos link Šilainių važiavusios transporto priemonės. Iš viso buvo patikrintas beveik 1.5 tūkstančio vairuotojų blaivus.

Pasiekti tokį kiekį leido nauji Kauno kelių policijos alkotesteriai. Tai bekontakčiai prietaisai, daug greičiau nustatantys, ar vairuotojas gali būti vartojęs alkoholio.

Tiesa, šie alkotesteriai neparodo promilių skaičiaus. Gavus signalą, kad vairuotojas galimai vartojęs alkoholį, panaudojamas reguliarus alkotesteris.

Šio reido metu patikrinti 1467 vairuotojai. Iš jų - 13 asmenų rodmenys neviršijo leistinos promilių normos, 2 vairuotojai viršijo: 0.43 ir 0.54. Vienas vairuotojas neturėjo teisės vairuoti.

Vėliau reidas surengtas Kauno centre, Kanto gatvėje. Nuo 21.30 iki 00.30 val. patikrinimui sustabdytas 521 vairuotojas.

Nustatytas vienas gerokai įkaušęs „Ford“ vairavęs vyriškis (1.35 prom). Vairuotojas neneigė vartojęs alkoholio. Vyras negalėjo paaiškinti, kodėl girtas sėdo prie vairo ir kur ketino važiuoti. Policijos reidas prasižengėlį užklupo prieš kelias minutes išvažiavusį iš namų.

Dar vienas vairuotojas leistinos normos neviršijo – 0.08 prom, o vienas užsienio pilietis neturėjo reikiamų automobilio registracijos dokumentų.