Kiek po 23 val. įkliuvo pirmas neblaivus vairuotojas. Jis buvo sustabdytas prie Čiobiškio ir Buivydiškių gatvių sankryžos. 29 metų vyras, vairavęs „Škoda Octavia“, sakė alkoholio nevartojęs, tačiau alkotesteris parodė 0,61 prom.

Maždaug vidurnaktį toje pačioje vietoje buvo sustabdytas automobilis „Toyota“, kurį vairavo JAV pilietis. Nors jis buvo blaivus, nemalonumų neišvengė. Vyras pareigūnams pateikė amerikietišką vairuotojo pažymėjimą, tačiau šis dokumentas be Tarptautinio vairuotojo pažymėjimo (tai papildomas dokumentas, privalomas šalyse, kuriose kitoks vairavimo kategorijų žymėjimas) Lietuvoje negalioja. Tarptautinis vairuotojo pažymėjimas - tai į įvairias kalbas išverstas dokumentas, patvirtinantis, kad asmuo turi teisę vairuoti nurodytų rūšių transporto priemones.

Amerikietis vairuotojas sakė nežinojęs, kad Europoje (ir ne tik joje) reikalingas papildomas dokumentas. Jam surašytas protokolas už vairavimą neturint tam teisės.

Apie 1 val. reide dalyvaujantys ekipažai atvažiavo į Geležinio Vilko g. ir įsitaisė prie tunelio. Netrukus čia buvo sustabdytas automobilis „Toyota Corolla“, kuriuo važiavo keturi juodaodžiai studentai.

Vairuotojas pareiškė turintis Kamerūne išduotą vairuotojo pažymėjimą, tik nežinantis, kur jį padėjo. Sakė studijuojantis M. Romerio universitete, pirmą kartą turintis reikalų su Lietuvos policija.

Bet greitai paaiškėjo, kad su Lietuvos policija reikalų jis turėjo jau ne kartą - jam tris kartus buvo panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje. Buvo netgi paskelbta jo paieška, kai jis geruoju neišvyko iš Lietuvos. Bet afrikietis vis kažkaip susitvarkydavo dokumentus ir likdavo mūsų šalyje. Dabar Lietuvoje jis yra teisėtai - turi vizą.

Jam surašytas protokolas už vairavimą neturint tam teisės.

Apie 2 val. pareigūnų susidomėjimą sukėlė kitoje tunelio pusėje sustojęs automobilis. Prie jo greitai nuvažiavo patruliai. „BMW X5“ vairuotojas pareigūnams pareiškė sustojęs ne todėl, kad priekyje pamatė policijos kordoną, o todėl, kad baigėsi kuras. Žinoma, policininkų toks paaiškinimas neįtikino - pareigūnai liepė pabandyti užvesti automobilį. Iškart paaiškėjo, kad kuro mašinoje yra.

Vairuotoją patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo ir staigaus sustojimo pamačius policiją priežastis - 0,57 prom.

Fotografuojant BMW, ant kurio galinio numerio rėmelio puikuojasi posakis rusų kalba „Koks gyvenimas, tokia ir mašina!“, neblaivus vairuotojas ėmė šaukti: „Galima numerių nefotkint?! Nieko blogo nepadariau“.

Paskutinis įkliuvo cemento skiediniu gausiai apdrabstyto „Renault Laguna“ vairuotojas (gim. 1989 m.). Jis „pripūtė“ 0,98 prom. Be to, paaiškėjo, kad jis neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Šis vyras itin energingai slėpė savo veidą. Sakė, kad teistas penkis kartus, į laisvę paleistas šių metų kovą. Automobilį nusipirkęs „vakar“, vairavęs antrą kartą, o girtas prie vairo įkliuvęs pirmą sykį. Sakė, kad dabar jį muš sužadėtinė.