Pirmasis pro pareigūnų akis neprasprūdo „Volkswagen Multivan“ vairuotojas, nesegėjęs saugos diržų. Ankščiau už KET pažeidimus nebaustas vyras atsipirko puse minimalios baudos – 15 Eur. Tačiau, kaip parodė vėlesni reido rezultatai, savo saugumu nesirūpinantis vairuotojas buvo tikrai ne vienintelis.

Vos už kelių minučių pareigūnai pastebėjo dar vieną pažeidėją. „Opel Astra“ vairavęs vaikinas ne tik nesegėjo saugos diržų, tačiau taip pat su savimi neturėjo jokių privalomų automobilio dokumentų. Kaip pats vaikinas aiškino, remontuodamas automobilį, dokumentus paliko namuose. Už neapsižiūrėjimą vairuotojas atsipirko žodiniu perspėjimu, tačiau už tai, kad nesegėjo saugos diržų, taip pat turės paploninti piniginę 15 Eur.

O štai tikrinant prabangaus „Audi A6” vairuotoją, jokių pažeidimų nustatyta nebuvo, tačiau tuo reidas šiam ekipažui nesibaigė. Automobilio keleivis, atrodo, pasijautė tikra žvaigžde. Vyras pats pasiprašė būti fotografuojamas bei išlipęs iš mašinos drąsiai pozavo prieš fotografų objektyvus. Tuo metu už vairo sėdėjęs jo draugas kaip įmanydamas bandė slėpti veidą.

Praskaidrinę nuotaiką policijos pareigūnai ir vėl turėjo imtis darbo. Vos tik pamatęs patrulių automobilį „Ford Focus“ vairuotojas ėmė muistytis bandydamas užsisegti saugos diržą, o sustabdytas aiškino, kad diržą atsisegė jau tik sustojęs. Tačiau tokiais triukais pareigūnai nepatikėjo. Vyras valstybės biudžetą taip pat papildys 15 Eur.

Įpusėjus reidui pareigūnai pastebėjo be šviesų važiuojantį „Lexus“ modelio automobilį. Sustabdžius transporto priemonę už vairo pasirodė susijaudinusios moters veidas. Apsiašarojusi vairuotoja aiškino dalyvavusi Kaune vykusiame kerlingo čempionate ir dėl nuovargio pamiršusi įjungti automobilio šviesas. Patruliai pasigailėjo moters bei ją įspėjo žodžiu.

Deja, ne visos dailiosios lyties atstovės apgailestavo dėl savo poelgių. Štai telefonu už vairo kalbėjusi „Opel Zafira“ vairuotoja, vos tik paaiškinus jos nusižengimą, ėmė gintis ir neigti padariusi KET pažeidimą. Moteris aiškino, telefoną laikiusi rankoje, tačiau juo nesinaudojusi. Atkakliai savo pozicijos besilaikiusi vairuotoja galiausiai nusiramino ir pripažino savo kaltę.

Kaip vėliau paaiškėjo, moteris šiais metais jau buvo bausta už tai, kad draudžiamoje vietoje pastatė automobilį, todėl už šios dienos nusižengimą jai gresia nuo 60 iki 90 eurų bauda.

Patikrinti „CityBee“ vairuotojai šeštadienio naktį elgėsi nepriekaištingai – nei vieno KET pažeidimo.