Patruliai nurodytą automobilį „Fiat Bravo“ pastebėjo dar nespėjusį išvažiuoti iš Dzūkų gatvės, tačiau vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Prasidėjo gaudynės naktinio Vilniaus gatvėmis.

Prie gaudynių prisidėjo dar keli policijos patrulių ekipažai. Subačiaus gatvėje jie užtvėrė kelią atlekiančiam bėglių automobiliui. Bet net ir tada vairuotojas nesustojo - taranavo policijos mašinas. Vienas policijos automobilis „Škoda“ apgadintas, palyginus, nesmarkiai - tik aplankstytos skardos, tačiau „Nissan“ nukentėjo stipriai - išlaužtas priekinis ratas. Ratas išlūžo ir bėglių „Fiat“.

Po susidūrimo iš nebegalinčio važiuoti „Fiat“ iššokęs vairuotojas spruko bėgte, bet patruliai, šaudydami įspėjamuosius šūvius, jį pasivijo ir surakino. Paaiškėjo, kad bėglių automobilį vairavo 15-metis. Jis buvo girtas - 1,38 prom.

Iš viso „Fiat“ važiavo septyniese. Tik vienas jų jau pilnametis - neseniai sulaukęs 18-os, visi kiti - nepilnamečiai. Kai po susidūrimo vairuotojas pabėgo, kiti liko sėdėti automobilyje pakeltomis rankomis. Juos iš mašinos be didelio meilumo ištraukė sulėkę policininkai. Visi vaikai buvo neblaivūs.

Visi buvo nuvežti į komisariatą, pareigūnai naktį ieškojo šių vaikų tėvų. Tėvams teks atlyginti ir už sudaužytas policijos mašinas.

Pastarosiomis savaitėmis Vilniuje per bėglių gaudynes jau apdaužyti šeši policijos automobiliai.