Reidas prasidėjo Ozo, Buivydiškių ir Ąžuolyno gatvių sankryžoje. Beveik iškart buvo sustabdytas vienintelis blaivus pažeidėjas. Jaunas vyras važiavo motoroleriu neturėdamas teisės vairuoti. Paaiškėjo, kad jis be reikalo patikėjo draugu, kuris jam tvirtino, kad motoroleriu galima važinėti neturint vairuotojo pažymėjimo.

Apie 22.30 val. buvo sustabdytas automobilis „Jaguar“, kuriuo važiavo jaunuolių kompanija. Vairuotojas ne tik neturi vairuotojo pažymėjimo, bet dar ir girtas - 1,32 prom. Vyrukai labai nenorėjo, kad būtų viešinamos automobilio nuotraukos, nes šį „Jaguar“ ketinama parduoti. Paklausus, kokią įtaką pardavimui turi tai, kad automobilį vairavo girtas vairuotojas, paaiškinti nesugebėjo.

Maždaug tuo pačiu metu buvo sustabdytas ir „Volkswagen“, kurį vairavęs pradedantysis vairuotojas „pripūtė“ labai nedaug - 0,06 prom. Tačiau ir toks menkas alkoholio kiekis dviejų metų vairavimo stažo neturinčiam vaikinui grėsė dideliais nemalonumais. Vaikinas prisiekinėjo alkoholio išvis negeriantis, nes rimtai sportuoja. Jam buvo leista palaukti 15 minučių ir pasitikrinti dar sykį. Antras kartas buvo sėkmingas - alkotesteris parodė tris nulius.

Ėmus svarstyti, kodėl pirmąjį kartą aparatas užfiksavo mažytį alkoholio kiekį, vaikinas pasakė, kad prieš sėsdamas prie vairo kavinėje atsigėrė natūralios giros, o po kelių minučių buvo sustabdytas. Pareigūnai sutiko, kad atsigėrus natūralios giros po kelių minučių organizme gali būti užfiksuotas mažytis alkoholio kiekis, kuris netrukus dingsta.

Apsidžiaugęs, kad viskas gerai baigėsi, vaikinas šypsodamasis pajuokavo: „Važiuoju namo kelnių pasikeisti“.

Apie 23.20 val. nurodymui sustoti nepakluso „VW Jetta“ vairuotojas, atvažiavęs Buivydiškių gatve. Stabdomas sankryžoje jis pasuko į Ąžuolyno g. ir ramiausiai nuvažiavo. Bet pareigūnai jį iškart pasivijo. Šįkart „VW Jetta“ sustojo, vairuotojas pareiškė nepastebėjęs, kad sankryžoje jį stabdė policija.

Tuoj pat paaiškėjo ir tokio nepastabumo priežastis - 2,03 prom. Dėl vairavimo, kai girtumas viršija pusantros promilės, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis, kuris gali būti konfiskuotas, išvežtas į saugomą aikštelę.

Ąžuolyno g. nemalonumai ištiko dar vieną girtą vyrą. Šįkart pėsčiąjį. Pamatęs pareigūnus, tikrinančius vairuotojus, akivaizdžiai neblaivus vyras priėjo prie policininko, bendraujančio su taksistu, ir ėmė jį filmuoti vos ne prie veido prikišęs savo telefoną. Paliepimui pasitraukti ir netrukdyti dirbti vyrukas nepakluso, ėmė važiuojamąja kelio dalimi vaikštinėti apie automobilį. Nurodymui pasitraukti nuo važiuojamosios dalies irgi nepakluso, ėmė reikšti keistus priekaištus - pvz., kodėl policijos automobilio žibintai neišjungti ir pan.

Jį teko nuvesti nuo važiuojamosios dalies, bet ir tada jis nenurimo - ėmė nurodinėti, kuriuos policijos automobilius reikia pastatyti į kitą vietą ir t.t. Todėl buvo patikrintas pareigūnams dirbti trukdančio „tvarkdario“ blaivumas. Nustatytas vidutinis girtumas - 1,56 prom. Net ir po to vyras nekreipė dėmesio į geležinę kantrybę demonstravusių policininkų mandagius įkalbinėjimus netrukdyti jiems dirbti. Galų gale „tvarkdariui“ buvo surašytas protokolas dėl neblaivaus asmens pasirodymo viešoje vietoje.

Po vidurnakčio vairuotojai buvo tikrinami T. Narbuto g. Apie 1 val. buvo gautas pranešimas apie Ozo gatve vingiuojantį „Toyota Yaris“. Apie tai pranešęs taksistas sekė įtartiną automobilį ir pranešinėjo, kur jis važiuoja. Netrukus vienas policijos ekipažas jį pasivijo Geležinio Vilko gatvės gale.

Įtarimai pasitvirtino su kaupu: 19 metų pradedančiajam vairuotojui nustatytas sunkus girtumas - 2,55 prom. Visiškai girtas jaunikaitis, nors net stovėti jam buvo nelengva ir svyravo kaip nendrė vėjyje, dar suvokė, kad yra fotografuojamas ir užsimaukšlino ant galvos striukę.

Kartu su juo važiavęs vaikinas sakė, kad jiedu keliavo pasiimti blaivaus, vairuoti galinčio draugo.

„Toyota“ irgi išvežta į saugomą aikštelę - automobilis gali būti konfiskuotas, nes jaunam vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paskutinis per reidą įkliuvęs vairuotojas buvo išgėręs mažiausiai. Jam nustatytas 0,52 prom. girtumas. Automobilio „Subaru Impreza“ vairuotojas pradžioje tvirtino išvis negėręs, bet paskui prisipažino vartojęs alkoholį.

Berašant protokolą „Subaru“ keleivė nusprendė kelionę tęsti pėsčiomis. Nueinančios merginos paklausus ar nelauks draugo, atsakė: „Jis vis tiek manęs jau neparveš“.

Sostinėje Kelių policijos reidai kiekvieną savaitgalį rengiami jau keletą metų, visi vilniečiai tai seniausiai žino, tačiau vis tiek rizikuoja vairuoti neblaivūs. „Visi žino, kad savaitgaliais vyksta reidai ir vis tiek važiuoja girti. Kas jiems darosi? Visai buki...“, - stebėjosi vienas iš pareigūnų.

Papildyta. Sekmadienio rytą Kelių policija Vilniuje surengė dar vieną reidą. Jo metu įkliuvo vienas vairuotojas, neturintis teisės vairuoti, ir du neblaivūs - 0,77 ir 0,78 prom.