Bendruoju pagalbos centro numeriu 112 apie 1.17 val. buvo gautas susirūpinusios moters pranešimas, kad Vienuolio gatvėje 4 vyksta nekontroliuojamas nepilnamečių vakarėlis.

Susirūpinusi pranešėja teigė, kad 70 ar net 80 vaikų yra neblaivūs ir galimai apsvaigę. Anot policijos, moteris buvo įsitikinusi dėl nepilnamečių išgertuvių, nes pati atvyko pasiimti savo paauglio vaiko.

Pareigūnai buvo apstulbę

Į nepilnamečių šėliones atvykę Vilniaus policijos pareigūnai neteko žado – įėję į patalpą pamatė dešimtis paauglių, daugelis iš jų buvo akivaizdžiai neblaivūs.

Vilniaus policijos pareigūnai DELFI informavo, kad iš pradžių pareigūnams prisistatė akivaizdžiai neblaivi moteris (gim. 1989 m.), kuri pasakė, jog yra vakarėlio organizatorė. Vėliau pasakojimas pasikeitė, moteris pradėjo atvirauti, jog yra valytoja, bet kodėl ji buvo vaikų vakarėlyje taip ir neatskleidė (moteris DELFI duomenimis, į alkoholio matuoklį įpūtė kiek daugiau nei 1,5 prom.).

Galiausiai pareigūnams prisistatė trys jaunuoliai (gim. 2002 m., 2000 m., 2001 m.), kurie teigė, jog jie yra atsakingi už vakarėlį. Pirminiais duomenimis, nei vienas iš tariamų organizatorių nepateikė patalpų nuomos sutarties, o klubo savininkai irgi buvo nežinomi.

Virš 50 nepilnamečių

Vilniaus centre esančio klubo patalpose nepilnamečiai ne tik šoko, bet ir vartojo alkoholinius gėrimus. Pasirodo, kad kompanijoje buvo keli pilnamečiai asmenys ir virš 50 pilnametystės nesulaukusių jaunuolių. Vilniaus policija teigia, kad jų amžius svyravo nuo 15 iki 17 metų (DELFI duomenimis, buvo vaikų ir nuo 13 metų).

Kaip informavo Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja, pagal pirminę informaciją didžioji dalis nepilnamečių buvo neblaivūs (nustatytas girtumas svyruoja nuo 0,2 prom. iki 1 prom.).

Pasirodo, kad vakarėlyje nebuvo apsieita be medikų pagalbos. Alkoholio padauginę du 2003 metais gimę jaunuoliai vakarą pratęsė ne barami tėvų namuose, o prižiūrimi medikų ligoninėje.

Alkoholis

Netikėjo tol, kol nepamatė

Be pareigūnų ir medikų į paauglių vakarėlį teko važiuoti ir Vaiko teisių apsaugos specialistams, jie vykdami į iškvietimą netikėjo, jog iš tiesų tiek daug nepilnamečių yra vienoje vietoje.

Į įvykį atvykę specialistai patyrė lengvą „šoką“ – suprato, kad laukia darbinga naktis, todėl susivieniję su pareigūnais ėmėsi tėvų paieškos. Pasirodo, kad jaunuolių buvo tiek daug, jog atvykę suaugusieji buvo palydėti iki klubo patalpų tam, kad pirmiausia susirastų ir tik tada pasiimtų savo atžalas.

Pasirodo, kad vieno vaiko pasiimti atvykusi mama pareigūnams aiškino, kad čia vyksta mokyklos šokiai ir jos vaikas nieko blogo nepadarė. Pareigūnams teko gražiai moteriai paaiškinti, jog ji buvo stipriai apgauta paauglio.

Pirminiais duomenimis, gausi jaunuolių kompanija šventė gimtadienį ir galimai niekas nebūtų sužinoję, jei ne vieno paauglio mama.