Pirmasis prisikvailiojo "žalialapis" jaunuolis. Jo chuliganavimą Ukmergės gatvėje apie vidurnaktį pastebėjo į reido vietą važiavęs ekipažas.

Patruliai, pamatę didžiuliu greičiu pro juos pralėkusį "Honda Accord", ėmė jį vytis. Policijos automobilio spidometras kartais pasiekdavo 180 km/val. padalą. Devyniolikmetis (kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojo pažymėjimą gavęs prieš 7 mėnesius) nerodydamas posūkių nardė po eismo juostas, du kartus pravažiavo per sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui (visa tai užfiksuota vaizdo įraše).

Bet kai patruliai jį pasivijo ir sustabdė, jaunikaitis apsimetė esąs labai nustebęs ir nesuprantantis, kodėl pareigūnai jį sustabdė: "Aš vairuoju normaliai, pažeidimų nedarau".

Vaikinui surašytas protokolas dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo. Už tai numatyta bauda nuo 289 iki 579 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 2 metų.

Reidas prasidėjo Senamiestyje, Maironio gatvėje. Netrukus čia buvo sustabdytas BMW. Jį vairavęs jaunuolis pareiškė pamiršęs pasiimti vairuotojo pažymėjimą. Tokiais atvejais pareigūnai tikrina duomenų bazėje ar tas žmogus tikrai turi teisę vairuoti. BMW vairuotojas pasakė savo vardą pavardę, gimimo datą. Bet paaiškėjo, kad tokio asmens nėra. Tada vaikinas pareiškė, jog policininkai su klaida parašę jo pavardę, bet ir pataisius niekas nepasikeitė - tokio asmens Lietuvoje nėra.

Po trumpo, bet griežto pokalbio jaunuolis prisipažino melavęs ir pagaliau pasakė savo tikrąjį vardą. Tada paaiškėjo, kodėl jis melavo: jis neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Kol pareigūnai aiškinosi su vairuotoju, prisidirbo ir BMW savininkas, važiavęs kaip keleivis. Išlipęs iš automobilio ėmė reikšti savo nepasitenkinimą, nepakluso nurodymui grįžti į mašiną, todėl jam irgi buvo surašytas protokolas už tai, kad be pareigūno leidimo išlipo iš automobilio. Tada jaunuolis grįžo į automobilį ir net saugos diržą prisisegė.

Po to policininkų akivaizdoje jų link Maironio gatve važiavęs automobilis "Seat Ibiza" staiga pasuko per tiltą į Užupį. Vairuotojas nepaisė važiuoti draudžiančio ženklo (šiuo tiltų galima išvažiuoti iš Užupio, o ne įvažiuoti į jį). Vienas ekipažas nusivijo "Seat".

Pavijus paaiškėjo, kad automobilį vairuoja panevėžietė mergina. Ji teigė važiuojanti į barą "Absento fėjos" (jis yra priešingoje, nei ji pasuko, pusėje). Galbūt panevėžietė tiesiog paklydo svetimame mieste, o gal bandė išvengti patikrinimo - mergina buvo išgėrusi. Bet patikrinus nustatyta, kad leidžiamos normos ji neviršijo - 0,30 prom. Tad jai teks sumokėti baudą tik už draudžiančio ženklo pažeidimą.

Policijos ekipažams persikrausčius į Geležinio Vilko gatvę, apie 3 val., įkliuvo tą naktį pirmas neblaivus vairuotojas, tiksliau, vairuotoja. 20-metei, vairavusiai "Ford Focus", nustatytas lengvas girtumas - 0,64 prom.

Stovėdama šalia policijos automobilio mergina kažkam paskambino ir pranešė: "Mane mentai sustabdė". Gavusi pastabą dėl leksikono, vairuotoja atsiprašė sakydama, jog leptelėjo nepagalvojusi. Mergina sakė važiuojanti iš darbo.

Įtarimų sukėlė ir dviratininkas. Tačiau alkoholio matuoklis parodė tris nulius. Tai pamatęs vyras atsipalaidavo ir prisipažino: "Aš išgėriau ir pavalgiau, todėl išblaivėjau".

Neįmantri gudrybė nepadėjo taksi vairuotojui - jo vairuotojo pažymėjime (seno pavyzdžio - popieriniame) išdrėksta pažymėjimo galiojimo data, patikrinus nustatyta, kad šis dokumentas jau seniai negalioja. O automobilis - be techninės apžiūros.

Paklaustas, kodėl nesusitvarko dokumentų, vyras paaiškino, kad tam trūksta laiko.

Paskui įkliuvo antras neblaivus vairuotojas. "VW Golf" vairuotojui (gim. 1994 m.) irgi nustatytas lengvas girtumas - 0,50 prom. Vaikinas, ant kurio automobilio puikuojasi lipdukas su nuoga mergina ir užrašu "Katičių magnets", pareigūnams paaiškino, jog išgėrė bokalą alaus, nes kitaip liūdna panas kabinti.

Paryčiais reido dalyviai atvažiavo į Laisvės prospektą. Čia surašyti du protokolai dėl pernelyg užtamsintų langų. Įtarimų sukėlė ir automobilis, kuris staiga sustojo važiuodamas nuo viaduko. Prie jo nuskubėjo vienas ekipažas.

Paaiškėjo, kad jaunas vairuotojas blaivus, jo dokumentai tvarkingi, o keleiviai irgi ne girtuokliai, netgi atvirkščiai. Pasirodo, staiga pamatęs policiją vairuotojas numynė stabdžių pedalą, o vienas iš keleivių tuo metu gėrė pieno kokteilį ir apsipylė. Todėl vairuotojas sustabdė automobilį, kad draugas galėtų kaip reikiant apsitvarkyti.