Dar prieš 23 val. Buivydiškių g. buvo sustabdytas automobilis „Mercedes Benz“. Jį vairavo jaunuolis, neturintis ir niekada neturėjęs vairuotojo pažymėjimo.

Jaunikaičiui labai nepatiko, kad jį filmuoja ir fotografuoja. Savo nepasitenkinimą jis išreiškė plūsdamas žurnalistus rusiškais keiksmažodžiais ir rodydamas vidurinį pirštą.

Per naktį nustatyta keletas smulkių pažeidimų (pvz., penki jauni vairuotojai važinėjosi savo automobilių nepažymėję ženklu su klevo lapu).

O reidui baigiantis, apie 2.50 val., Ukmergės g. pasigirdo stabdžių žviegimas. Pasirodo, kildama į Šeškinės kalną „Renault Laguna“ vairuotoja staiga pamatė policiją ir taip užgulė stabdžius, kad jų cypimas girdėjosi ir aplinkinėse gatvėse. Po to mergina itin lėtai ėmė artėti prie policininkų, bet privažiuoti nesugebėjo. Automobilis kelis kartus užgeso, galų gale vairuotojai nebepavyko jo užvesti.

Paėjėję prie sustojusio „Renault“ pareigūnai iškart patikrino vairuotojos blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė tris nulius. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad mergina neturi vairuotojo pažymėjimo. Ji sakė dar tik besirengianti vairavimo egzaminams.

Pagal naująjį Administracinių nusižengimų kodeksą, už vairavimą neturint tam teisės gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų.