Mažylio motinai, 24 metų, nustatytas 2,12 promilių girtumas.

Pareigūnai nusprendė, kad tokioje aplinkoje kūdikiui būti nesaugu. Mažyliu pasirūpinti sutiko jo motinos brolis, kuris buvo blaivus, tačiau kūdikio motina su tuo nesutiko. Ji teigė, kad pasiims vaiką ir vidury nakties jį vešis į nuomojamą butą Topolių gatvėje.

Policininkams į pagalbą teko kviestis Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją Žanetą Abromaitienę.

Šiai atvažiavus, įvykio vietoje prisistatė ir blaivi mažylio motinos sesuo, tačiau jai kūdikio globos nebuvo galima patikėti, mat yra nepilnametė.

Nors vaiko motina ir priešinosi, jai buvo paaiškinta, kad vaikas laikinai bus apgyvendintas Alytaus vaikų globos namuose, o kūdikio tėvai kitą dieną galės atvykti į Vaiko teisių apsaugos skyrių ir spręsti klausimą dėl vaiko atsiėmimo.

Ketvirtadienį, 11 val., kūdikio tėvai atvyko. Tačiau paaiškėjo, kad jie ir vėl neblaivūs. Motinai nustatytas 0,58 promilės girtumas, tėvui – 0,99 promilės girtumas.

Berniukas vis dar liko globos namuose. Klausimas dėl jo grąžinimo tėvams, įvertinus visas aplinkybes, bus sprendžiamas vėliau.

Pastartuoju metu pranešimų apie girtaujančius ir savo vaikų neprižiūrinčius tėvus ženkliai padaugėjo. Alytaus miesto vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėjos Ž. Abromaitienės manymu, tam įtakos turėjo rezonansinis nusikaltimas, kada buvo mirtinai sumuštas vaikas.

„Taip pat reikšmės turi ir bet kokio smurto prieš vaikus, fizines bausmes draudžiančio įstatymo priėmimas“, - sakė Ž. Abromaitienė.

Antradienio vakarą keturi vaikai iš girtaujančių tėvų buvo atimti ir Alytaus rajone, Lačionių kaime, o šeštadienio vakarą policija gavo pranešimą, kad Alytuje, Naujojoje gatvėje, esančiame daugiabutyje neblaivi 21-erių motina neprižiūri savo vaikų. Nuvykus į vietą jai nustatytas beveik dviejų promilių girtumas. Namuose rasti vienerių ir dvejų metų vaikai. Jie perduoti giminaičiui.

Tą patį šeštadienio vakarą dar vienas parnešimas apie neprižiūrimus vaikus ir girtaujančius tėvus buvo gautas ir iš Talokių kaimo. Paaiškėjo, kad moteris tikrai neblaivi. Jos trys mažamečiai vaikai buvo perduoti pilnametei seseriai.