Pastaruoju metu sustiprinus kontrolės priemones, muitinės pareigūnai keliuose tikrina mašinas ne tik ieškodami kontrabandos, bet ir neteisėtų migrantų. Pirmadienio pavakarę Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių posto patrulis tikrino automobilius prie Marijampolės.

Apie 17 val. vakaro vienoje iš Marijampolės apylinkių degalinių buvo patikrintas Latvijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Scania“.
Vairuotojas deklaravo tranzitu iš Latvijos į Čekiją gabenantis kanceliarines priemones, tačiau vos pakėlę puspriekabės tentą, muitinės pareigūnai išvydo cigarečių dėžes.

Preliminariais duomenimis iš viso rasta net 1100 dėžių (550 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Magnat“. Rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,96 mln. eurų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vilkikas ir nelegalus krovinys sulaikyti, dviem paroms sulaikytas ir vairuotojas – artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės jam paskyrimo.

Šiemet dar labiau padidėjo pasienyje su Baltarusija muitinės pareigūnų sulaikomų kontrabandinių cigarečių kiekiai (per devynis mėnesius čia sulaikyta 80 proc. nelegalių rūkalų). Tad kontrabandininkai mėgina ir kitus maršrutus, vienas kurių – įvežti nelegalias baltarusiškas cigaretes iš Latvijos teritorijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)