Atliekant prekių muitinį tikrinimą Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams kilo įtarimų, kad jos galimai yra klastotės, tai yra, pagamintos pažeidžiant prekių ženklo savininko intelektinės nuosavybės teises.

Sulaikyta 720 stalo žaidimų „Monopolis“. Ši siunta turėjo keliauti į Baltarusiją. Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai pradėjo tyrimą ir apie galimai intelektinę nuosavybę pažeidžiančių prekių sulaikymą informavo prekių ženklo atstovus. Pastarieji patvirtino, kad sulaikytos prekės yra klastotės ir prašo jas sunaikinti.

Intelektinės nuosavybės teisių apsauga yra vienas iš Europos Komisijos ir ES valstybių narių prioritetų. Nuo to, kaip sėkmingai bus apsaugotos intelektinės nuosavybės teisės, tiesiogiai priklauso visos Europos įmonių konkurencingumas ir vidaus rinkos saugumas.

Klastotės pažeidžia intelektinės nuosavybės teises ir skatina šešėlinę ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją