Policija informuoja, kad antradienį, rugpjūčio 11-ąją, reido metu Panevėžio mieste, patikrinus 115 automobilių ir 10 motociklų, buvo išaiškinti 28 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

3 vyriškiams, vairavusiems motociklus, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už tai, kad valstybinio numerių ženklai buvo užmaskuoti arba uždengti, 10 vairuotojų skirtos baudos už kalbėjimą mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, 4 - už saugos diržų nesegėjimą. Išaiškintas 1 neblaivus dviračio vairuotojas.

Sulaikytas ir chuliganas su motociklu. 23 metų panevėžietis, vairuodamas motociklą „Suzuki GSF600", važiavo ant galinio rato, priekinį pakėlęs į viršų. Iš chuliganiškų paskatų, norėdamas pasipuikuoti prieš kitus eismo dalyvius, taip jis kėlė grėsmę ne tik eismo saugumui, bet ir kitų žmonių sveikatai ir gyvybei.

Teisės vairuoti vaikinas neturėjo, t. y. nebuvo jos įgijęs. Be to, motociklas neįregistruotas, neapdraustas, privalomoji techninė apžiūra neatlikta, valstybinio numerio ženklas buvo užmaskuotas - pritvirtintas tam neskirtoje vietoje ir užlenktas į viršų taip, kad jo visiškai nesimatė. 

Vairuotojas pareigūnams nepateikė ir jokių motociklo dokumentų. Motociklą policijos pareigūnai sulaikė ir nugabeno į saugojimo aikštelę. Jauno vaikino administracinių teisės pažeidimų „puokštę" nagrinės teismas. Šis panevėžietis, beje, gerai žinomas policijai, ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Panevėžio apskrityje per septynis šių metų mėnesius eismo įvykiuose žuvo 21 žmogus, 8 mažiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Sužeisti 179 eismo dalyviai (46, arba 20,4 proc., mažiau).

Eismo įvykių dėl neblaivių vairuotojų kaltės skaičius šioje apskrityje sumažėjo daugiau nei per pusę (54,6 proc.). Šiemet įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, 2014-aisiais per septynis mėnesius - 22.

Sausio-liepos mėnesiais Lietuvos keliuose žuvo 113 žmonių ir 2 112 buvo sužeista. Tai atitinkamai 33 ir 106 mažiau negu 2014 metais per septynis mėnesius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba, atsižvelgusi į praėjusios paros, rugpjūčio 11 dienos, tragiškus eismo įvykius kelyje „Via Baltica", tęsia eismo dalyvių kontrolę ne tik šiame, bet ir kituose avaringiausiuose šalies keliuose.