Dienraštis „Lietuvos rytas“ antradienį rašo, kad Bendrasis pagalbos centras (BPC) negalėjo sureaguoti į gaisre besiblaškančios motinos skambutį, nes moteris nesugebėjo pasakyti adreso, o BPC nesuveikė vietos nustatymas. Negana to, rašo dienraštis, BPC bandė nuslėpti šią informaciją.

Policija neturi duomenų apie tokį moters skambutį. Tačiau BPC vadovas Audrius Čiuplys „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad yra vienas įrašas, kurį reikia patikrinti: „Dėl Alytaus BPC atliksime tyrimą, kuris gali trukti iki dviejų mėnesių. Išsiaiškinome, kad yra užregistruotas skambutis, turime garso įrašą. Pagal skambučio laiką ir tai, jog skambina moteris, o fone girdėti vaikai, darome prielaidą, kad skambino vėliau gaisre žuvusi moteris.“

DELFI primena, kad Alytaus rajono ugniagesiai balandžio 3 d. 18.17 val. gavo pranešimą, kad Miroslavo seniūnijoje, Mančiūnų kaime dega namas. Tragedijos neišvengta - žuvo trys vaikai ir jų mama. Vyras buvo išvykęs, kai skaudžią žinią išgirdo iš kaimynų.

Kraupus gaisras nusinešė trijų vaikų ir jų mamos gyvybes© Delfi nuotr.
Atskubėjus pagalbai, medinis namas jau stipriai degė. Į namo vidų iš karto buvo sudėtinga patekti.

Ugnis pražudė šeimą, gelbėtojai name rado moterį ir tris jos vaikus.

Pirminiais duomenimis, iš karto žuvo mergaitė, gimusi 2006 m., ir mama, gimusi 1987 m. Policijos pareigūnų duomenimis, medikai dar kovojo dėl 2007 m. gimusio berniuko ir 2010 m. gimusios mergaitės gyvybių, tačiau vilčių, kad jie išgyvens, daug neturėjo. Netrukus medikai pranešė, kad vaikų gyvybė užgeso.

Tyrėjai aiškinasi pražūtingo gaisro priežastį. Įtariama, kad gaisras kilo dėl kūrenamos krosnies, kuri galėjo būti netvarkinga. Tačiau tikslios priežastys paaiškės tik atlikus tyrimą.

Iš šeimos narių gyvas liko tik vyras. Policijos pareigūnai praneša, kad kai kilo gaisras, vaikai su mama namuose buvo likę vieni, tėvas buvo išvykęs. Apie gaisrą vyriškiui pranešė kaimynai.