Į vieną bendrabutį Panevėžyje greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnai buvo iškviesti pernai, spalio 23-iosios popietę. Juos iškvietė pati kaltinamoji, Bendruoju pagalbos telefonu pranešusi, kad sužeidė savo sugyventinį.

Atskubėję medikai bute iš tiesų rado vyrą, kuriam buvo sužeista kairioji krūtinės ląstos pusė. Jis buvo skubiai nugabentas į ligoninę ir operuotas. Vėliau ekspertai vyrui nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

V. S. policijos pareigūnams paaiškino sugyventiniui į krūtinę šakute dūrusi spontaniškai. Išgertuvių su kaimynais metu ji esą užpyko ant savo gyvenimo draugo ir griebėsi smurto.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Pasak prokuroro D. Skrebiškio, kaltinamosios atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamą veiką panevėžietė padarė apsvaigusi nuo alkoholio. Netrukus po įvykio jai buvo nustatytas 2,20 promilių girtumas.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų savo šeimos nario sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 12 metų.