Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus apygardos teismui pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje vilnietės Beatos B. tyčiniu nužudymu kaltinamas bendraamžis jos sutuoktinis Artūras Abaravičius.

„Kodėl tu ją nužudei?“ – pamačiusi į teismo salę ginkluotų konvojaus pareigūnų atvestą A. Abaravičių, emocijų negalėjo tramdyti nužudytosios motina. Tačiau baisiu nusikaltimu kaltinamas vyras kol kas nesiryžo pasakyti, kodėl girtas griebėsi peilio ir juo subadė savo sutuoktinę. „Viską pasakysiu teismui tardamas paskutinį žodį“, – tepasakė jis.

Tiesa, vyras pripažino, kad nužudė sutuoktinę – ką čia slėpsi, kai yra surinkta daug įkalčių, be to, tai matė kartu su juo girtavęs bičiulis.

Vilnietė Beata B. buvo nužudyta praėjusių metų gruodžio 21-osios vakarą sostinės Fabijoniškių mikrorajone – apie tai, kad Fabijoniškių g. esančiame daugiabutyje subadytai moteriai reikia pagalbos, pranešė ne A. Abaravičius, o kartu su juo girtavęs bičiulis. Atvykę medikai moteriai, kuriai buvo konstatuotos pjautinės žaizdos krūtinėje ir kakle, nebegalėjo padėti – sunkiai sužalota Beata B. netrukus mirė.

Ieškoti moters žudiko pareigūnams nereikėjo – juos dar prie daugiabučio pasitiko A. Abaravičiaus sesuo.

„Brolis atėjo į namus, jo rankos buvo kruvinos – kai paklausiau, kas nutiko, jis tepasakė, kad subadė Beatą, jai nereikia kviesti pagalbos, tuo pasirūpins kiti žmonės“, – teisme teigė kaltinamojo sesuo.

Brolio žodžiai moterį pribloškė – ji išbėgo pasižiūrėti, ar Beata B. dar gyva, tačiau prie daugiabučio, kuriame įvyko tragiškos išgertuvės, pamatė atvažiuojančius policijos pareigūnus.

„Susistabdžiau juos ir pasakiau, kad jis (A. Abaravičius) yra mano namuose“, – prisiminė ji.

Tačiau A. Abaravičius pareigūnų nelaukė – užsirakinęs vyras užsibarikadavo bute, grasino pareigūnams peiliu ir net bandė save žaloti. Patruliai į pagalbą pasitelkė elektros impulsinį prietaisą „Taser“ ir tik tada sulaikė nužudymu įtariamą vyrą.

Moteris neslėpė, kad jos brolis ir Beata B. susituokė įkalinimo įstaigoje, o kai A. Abaravičius išėjo į laisvę, ji padėjo išsinuomoti butą sostinės Šeškinės mikrorajone. „Tačiau jie ilgai negyveno – ji vis išeidavo, bet sugrįždavo, jie matydavosi kasdien, buvo tokios dvi puselės, kurios viena be kitos negali gyventi“, – kalbėjo ji.

Liudytoja taip pat pabrėžė, kad tiek jos brolis, tiek Beata B. negalėjo gyventi be alkoholio, o anksčiau vartojo narkotines medžiagas. „Toks buvo jų gyvenimo būdas“, – sakė ji, neatmetanti galimybės, kad brolis peilio griebėsi iš pavydo.

Tuo metu nužudytosios dukra Milena M. teisme atskleidė, kad jos motina apie santuoką su A. Abaravičiumi nelabai buvo linkusi pasakoti net šeimos nariams.

„Motina sakė, kad su juo iš pradžių susirašinėjo laiškais, o paskui kalėjime susituokė, – sakė ji. – Bet kai jis išėjo iš kalėjimo, jie ilgai negyveno, gal tik porą mėnesių – jis mamą labai mušdavo, puldavo su peiliu.“

Anot jos, A. Abaravičius būdavo agresyvus ir jos motiną pirmą kartą peiliu sužalojo vos išėjęs iš įkalinimo įstaigos į laisvę. „Jai buvo supjaustytos rankos, kojos“, – sakė nužudytosios dukra.

Kodėl A. Abaravičius nužudė jos motiną, Milena M. iki šiol nežino.

„Tą dieną ji apie 17 val. išėjo iš namų, sakė, kad labai greitai grįšiu, bet taip ir nesugrįžo“, – teigė nukentėjusiąja pripažinta nužudytosios dukra.

Ji A. Abaravičiui yra pareiškusi 30 tūkst. eurų ieškinį neturtinei žalai atlyginti. „Jeigu mano mama būtų buvusi gyva, ji man būtų padėjusi, aš dar tik studentė“, – sakė ji.

Jeigu teisme bus įrodyta anksčiau tris kartus teisto A. Abaravičiaus kaltė, jam grės laisvės atėmimo nuo aštuonerių iki dvidešimties metų bausmė.