Primename, kad liepos 7 d. apie 20.40 val. Biržuose, Vytauto gatvėje, Alvaras Jonikas, vairuodamas automobilį „VW Golf“, viršijo leistiną važiavimo greitį, nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į šalikelėje stovėjusį automobilį „Renualt Laguna“, kliudydamas ir mirtinai sužalodamas minėto automobilio 44 metų vairuotoją I. Č. Manoma, kad moteris tuo metu dėjo pirkinius į automobilio bagažinę.

Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino metęs sužalotus girtus bendrakeleivius - septyniolikmetį Biržų rajono gyventoją ir šešiolikmetį Pasvalio rajono gyventoją (jie gydomi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje).

Buvo paskelbta A. Joniko paieška. Biržų rajono policijos pareigūnai jo intensyviai ieškojo, buvo tikrinamos visos galimos buvimo vietos, per spaudą buvo prašoma gyventojų pagalbos. Biržų kriminalinės policijos pareigūnai, išanalizavę turimą informaciją, besislapstantį A. Joniką sulaikė Biržų rajone. Jis uždarytas į Panevėžio areštinę. Ikiteisminio tyrimo byla perduota Panevėžio apylinkės prokuratūrai.