Nors į anglų kalbos kabinetą užėjusiems policijos pareigūnams moksleiviai tvirtino jokių neleistinų daiktų ir narkotinių medžiagų neturintys, tačiau tarp ant suolų padėtų daiktų šmirinėjęs narkotinių medžiagų ieškoti apmokytas keturkojis sustingo ties vieno moksleivio pinigine. Kinologui – tai ženklas, kad šuo aptiko narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Apžiūrėję piniginės turinį, pareigūnai rado polietileninį maišelį su rusvos spalvos augalinės kilmės medžiaga, o šalia esančiame cigarečių pakelyje – žalios spalvos tabletę. Įtariama, kad tai – kvaišalai. Šių daiktų savininkas pareigūnams teisinosi, kad polietileniniame maišelyje esančios žolės jis prisiskynė botanikos sode, o tabletę radęs laiptinėje ir turėjęs planų ją parduoti, praneša Šiaulių policija.

Šis jaunuolis su teisėtvarka reikalų turi jau nuo 15 metų ir yra ne vieną kartą teistas už vagystes. Paskutinį kartą jis teistas praėjusių metų sausį už beveik 200 eurų vertės loterijos bilietų vagystę iš parduotuvės. Teismas tada jam skyrė 10 mėnesių nelaisvės, bausmę atidėjo metams ir 4 mėnesiams.

Dabar nepilnamečiui vėl gresia baudžiamoji atsakomybė. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.