Byla turėjo būti pradėta nagrinėti dar birželį, tačiau prieš posėdį vyras užpuolė DELFI žurnalistą, todėl bylos nagrinėjimas neįvyko. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po šio juodaodžio išpuolio jo sargyba buvo padvigubinta: birželį į teismą jį atvedė du pareigūnai, o dabar – keturi.

Teisme nigerietis pirmadienį teigė neva moksleivė su juo santykiavusi savo noru, o paskui pareikalavusi 50 tūkst. litų. Neva šios sumos iš jo reikalaujama iki šiol. Tačiau pareigūnai DELFI paaiškino, jog ši suma - ne mokestis už pareiškimo atsiėmimą, o reikalaujama kompensacija už padarytą moralinę ir materialinę žalą (po šio įvykio pasiligojo merginos motina ir t.t.).

Nukentėjusiosios mama DELFI pasakojo, jog kiti artimieji patarė nesikreipti į teisėsaugą, tačiau ji dukrai patarė netylėti: „Žinojom, kad bus sunku, bet to palikti negalima“. Motina sakė nežinanti, ką su jos dukra tą naktį darė juodaodis, mergina mamai tepasakė: „Gerai, kad likau gyva“.

Bylos duomenimis, nigerietis žagindamas moksleivę naudojosi prezervatyvu, tačiau paskui ekspertai nustatė, kad, pasak motinos, merginos „visi drabužiai išteplioti sperma“. 18-metė buvo ne tik sumušta ir išžaginta: ekspertai patvirtino, kad tą naktį buvo atimta jos nekaltybė.

Pirmadienį ryte į teismą buvo atėjusi ir B. Oyelanos žmona lietuvė (ją vedęs nigerietis gavo leidimą gyventi mūsų šalyje). Pasižiūrėjusi į policijos atvedamą savo sutuoktinį moteris netrukus išėjo (teismo posėdis uždaras, tad pašaliniai į salę neįleidžiami). B. Oyelanos žmona, auginanti jo vaiką, panašu, atleidžia jam viską: nepaisant kaltinimų išžaginimu ir to, kad jo sulaikyti atvykę kriminalistai juodaodžio lovoje aptiko studentę, žmona bandė įkalbėti užpultąjį žurnalistą atsiimti pareiškimą.

Bažnyčiai priklausančiame nenaudojamame pastate Vilniaus centre B. Oyelana, kunigui leidus, buvo įsirengęs „studiją“, kurioje buvo tik reikalingiausi dalykai: afrikietiški būgnai, garso aparatūra ir lova.