Visuomenę sukrėtęs ir daug klausimų sukėlęs nusikaltimas įvyko ketvirtadienį Ukmergėje Linų gatvėje esančiame name. Apie 20 val. policijos pareigūnai sulaikė vyro skambučio, kuris papasakojo, kad rado nušautą savo draugą (gim. 1973 m.).

Gausios policijos pareigūnų pajėgos nedelsiant pajudėjo į įvykio vietą, buvo pasitelkti ir „Aro" kovotojai.

Penktadienį kriminalistai vis dar dirbo įvykio vietoje, fiksavo įkalčius, kalbino kaimynus.

Šūvio negirdėjo

Priešais nužudytojo namą esančio autoserviso darbuotojas teigė, kad nelaimėlį visi Ukmergės gyventojai pažinojo. Visgi vyras negalėjo papasakoti apie patį įvykį, jis teigė, jog, tuo metu kai buvo nušautas nelaimėlis, buvo darbo vietoje, tačiau jokio šūvio negirdėjo.

Šalia gyvenanti moteris Delfi pasakojo, kad taip pat pažinojo nužudytąjį.

Anot moters, jis atrodė kaip benamis, neturėjo darbo, prašydavo, kartais net ir reikalaudavo pinigų iš praeivių. Pasirodo, nužudytasis negyveno name, kuriame buvo rastas jo lavonas, anot moters, jis gyveno lūšnoje netoli parduotuvės.

„Aš net nežinojau, kad čia jo namas“, - teigė ji.

Labai daug klausimų ukmergiškei sukėlė ir kalbos, kad nužudytasis turėjo daug pinigų, turto Vilniuje ir Kaune, be viso to jis turėjo ir didelį sklypą miško. Anot jos, keista tai, kad nelaimėlis elgėsi lyg benamis.

Mįslingai atrodo ir faktas, kurį atskleidė šaltiniai - įvykio vietoje buvo rasta daug grynųjų pinigų, apvertus nužudytojo kūną iškrito banknotai, iš viso apie 3 tūkst. eurų.

Vietiniai gyventojai pasakojo, kad pareigūnai ieškojo vyro, kuris anksčiau buvo namo, kuriame buvo įvykdytas nusikaltimas, savininkas. Žmonės atskleidė, kad nelaimėlis iš varžytinių nusipirko pastatą, tai gal nepatiko buvusiam savininkui, gal įvyko tarp jų konfliktas ir buvo paleisti šūviai.

Policija apie įtariamąjį komentarų neteikia. Penktadienį ryte žiniasklaida buvo informuojama, kad joks asmuo, įtariamas šiuo nusikaltimu nėra sulaikytas.

Nužudymas įvykdytas ryte

Penktadienį Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sakė, kad rezultato kol kas nėra, įtariamasis nesulaikytas.

„Vilniaus AVPK vadovauja šitam įvykiui ir paieškoms. Turiu informaciją, kad kol kas rezultato neturime. Įtariamasis nesulaikytas, vyksta aktyvūs paieškos veiksmai, įtariamojo asmenybės nustatymo veiksmai, bet kol kas rezultato galutinio neturime“, - teigė R. Požela.

Anot pareigūno, jokio įtariamojo duomenų nėra paskelbta, nes yra tam tikrų abejonių. Teigiama, kad tik atsiradus informacijai visuomenė bus informuota.

Policijos generalinis komisaras teigė, kad tyrimą apsunkina begalės klausimų, į kuriuos atsakymų vis dar neturima. Kaip teigia R. Požela pareigūnams surasti įtariamąjį trukdo ir tai, kad vyro lavonas buvo rastas ne iškart po nužudymo.

„Kišą koja, kad mes šito įvykio negalėjome tirti karštomis pėdomis, kadangi informaciją apie jį gavome praėjus maždaug pusei dienos. Tai čia mums esminis apsunkinimas.

Ekspertai sako, kad įvykis įvyko 10 – 11 val. ryte. Dabar jau aišku, kad buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o mes pasijungėme tik tai vakare, gavę informaciją“, - Delfi komentavo R. Požėla.

Vilniaus policijos atstovai spaudai papasakojo, kad apie įvykį galimai pranešė nužudytojo draugas.

Teigiama, kad pranešėjas informavo, jog nesusisiekia su savo draugu ir atėjęs jį rado negyvą. Anot policijos, nužudytasis buvo rastas savo namuose.

Dirbo ir „Aro“ kovotojai

Tik gavus pranešimą apie įvykį, buvo įtarta, kad ginkluotas žudikas dar gali būti pasislėpęs name. Todėl vietos policija namą apsupo ir saugojo, kol iš Vilniaus atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Jie patikrino pastatą, tačiau ginkluoto įtariamojo jame nerado.

Dar naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pareigūnai pasakojo, kad greitai buvo nustatyta, kas galėjo vyrą nužudyti. Įtariamasis anksčiau yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Pradėta didelė paieškos operacija: mieste stabdomi ir tikrinami automobiliai ir t.t.