Avarija įvyko kovo 29-osios rytą, šeštadienį kai „Audi A6“ bandė pasprukti nuo policijos pareigūnų.

Lėkdamas Utenos gatvėmis vyras sukėlė tragišką avariją, žuvo taksi vairuotojas ir su juo važiavusios dvi moterys. Sučiupus bėglį paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas girtas. Alkoholio matuokliu iš karto po įvykio buvo nustatytas 1,91 prom. girtumas.

Jau kitą dieną, sekmadienį, M. Šironui buvo pareikšti įtarimai, o pirmadienį jis suimtas teisme. Išsiblaivęs vyras ėmė demonstruoti pavėluotą atgailą. Jis liejo ašaras, atsiprašinėjo, gailėjosi savo poelgio.

Šioje byloje bene pirmą kartą krašto teisinėje praktikoje kaltinimai dėl dramatiškų tyčia sukelto įvykio padarinių kvalifikuojami kaip nusikaltimai žmogaus gyvybei ir sveikatai, t. y. dėl tyčinio dviejų ar daugiau žmonių nužudymo ir nesunkių sveikatos sutrikdymų. Paprastai avarijos atveju bylos kvalifikuojamos pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą), pagal kurį galima maksimali bausmė yra laisvės atėmimas iki dešimties metų.

DELFI primena, kad per tragišką avariją mažiausia nukentėjo įtariamas avarijos kaltininkas. Vis jo keleiviai sužaloti: priekyje buvusiai merginai sulaužytas raktikaulis ir krutinkaulis, R. Š. (gimusiam 1993 m.) nustatyti klubo ir raktikaulio lūžiai, G. P. (gimusiam 1988 m.) - galvos smegenų sukrėtimas ir ne tarnybos metu neuniformuotam neblaiviam Utenos APGV Komandos budinčios pamainos ugniagesiui gelbėtojui A. K. (gimusiam 1985 m.) - galvos smegenų sukrėtimas. Visi paguldyti į ligoninę.

Vairuotojas vietos policijai puikiai žinomas - buvo netekęs teisės vairuoti (vairavo neblaivus) ir buvo įkliuvęs pareigūnams vairuodamas be teisių.

Iš taksi automobilio „Renault Megane“ ugniagesiams teko išlaisvinti žuvusių moterų (g. 1949 m. ir g. 1952 m.) kūnus. Per avariją smūgio būta tokio stipraus, kad taksi vairuotojo (g. 1957 m.) kūnas išsviestas iš automobilio.