Iki 8 metų grėsęs laisvės atėmimas, teismo nuomone, būtų per griežtas 22 m. klaipėdiečiui Viliui Cemnolonskiui, nors jis tyčia lenktyniavo su kitu BMW. Be to, jo šlapimo tyrimai parodė, kad V. Cemnelonskis yra vartojęs narkotines medžiagas. Jaunuolis dar bandė tikinti medikus, neva jis šiek tiek išgėręs.

Tiesa, ar avarijos metu jis buvo apsvaigęs ir nuo narkotikų, įrodyti sudėtinga.

Tragiška avarija įvyko šių metų gegužės 2 d. apie 23.30 val. Klaipėdoje, Pilies g. vairuodamas draugui priklausantį automobilį BMW, nepasirinko saugaus vairavimo greičio, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio, trenkėsi į medį, nuo patirto smūgio automobilis pakeitė judėjimo kryptį, apsisukdamas trenkėsi į pastato sieną ir apsivertė ant šono. Nuo patirtų sužalojimų žuvo du kartu su juo važiavę keleiviai.

„Siekiant nustatyti, ar automobilį vairavęs jaunuolis nebuvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų, buvo atliktas šlapimo tyrimas. Nors rezultatas buvo teigiamas ir šlapime rasta kanabinoidų/marihuanos pėdsakų. Teismo psichiatrijos tarnybos ekspertai mus raštu informavo, jog gautas rezultatas dar nerodo, kad žmogus yra apsvaigęs, nes marihuana po ilgalaikio vartojimo šlapime gali išsilaikyti iki 3 mėn., o po vienkartinio pavartojimo – iki 3 dienų“, – kai tik byla buvo perduota teismui pranešime pakomentavo kaltinamąjį aktą byloje surašęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas.

Žuvusių vaikinų artimieji byloje pareiškė 92 tūkst. litų bei 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo ieškinius.

Teismas nusprendė, kad jaunas vyras, pripažintas kaltu dėl dviejų jaunuolių žūties, pataisos namuose turi praleisti trejus metus, nors maksimali galima bausmė - aštuoneri. Taip pat atimamas vairavimo pažymėjimas trejiems metams ir artimiesiems vaikinas turi atlyginti kiek mažesnę neturtinę žalą - po 41 tūkst. 368 litų kiekvienam vaiko netekusiam tėvų.

Teismo sprendimą dar gali apskųsti tiek žuvusiųjų artimieji, tiek kaltinamasis.