Prokuratūra informuoja, kad 31 m. vyras nuteistas už tai, kad 2013 m. gruodžio 23 d. vakare viename iš Sulupės g. (Klaipėdoje) butų, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu sumušė savo sugėrovą, kuris įvykio vietoje mirė.

O. F. nuo pat pirmosios apklausos prisipažino padaręs šią nusikalstamą veiką, dėl to gailėjosi ir net padėjo atskleisti nusikaltimą.

„Todėl net esant kaltinamojo atsakomybę sunkinančiai aplinkybei bei nustačius, kad jis veikė tiesiogine tyčia (smurtas buvo vartotas intensyviai), kaltinamajam buvo paskirta mažesnė bausmė, nei sankcijoje numatytas jos vidurkis, t.y. 10 metų laisvės atėmimo bausmė, kaip ir siūlė valstybės kaltintojas“, – paaiškino tyrimą organizavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Dėl tų pačių priežasčių šis procesas, kaip ir reikalauja įstatymas, buvo baigtas per galimai trumpiausią laiką – nuo įvykio pradžios iki nuosprendžio paskelbimo praėjus vos trims mėnesiams.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Nuteistajam palikta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.