„Savo darbo biografiją pradėjau nuo eilinio ugniagesio. Yra tekę matyti visko... - sako Miroslavas Gerasimovičius, šiuo metu dirbantis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiuoju specialistu. – Buvo ir didelių gaisrų, ir žmonių žūčių. Iki šiol prisimenu tokį apokaliptinį vaizdą – dega taboro pastatai, mes atsidūrėme jų kieme, kur staiga dūmai visiškai uždengė saulę. Buvo šviesu – ir staiga visiškai juoda. Švietė tik ugnis...“ Taip nutinka ir gyvenime, o šviesos jame turime tiek, kiek jos nešiojame savyje.

Darbas jį išmokė priimti sprendimus ir siekti tikslo. M. Gerasimovičius dirbo vyresniuoju ugniagesiu, skyrininku, specialistu, pamainos vadu... Praktines žinias papildė ir gaisrinės saugos specialybės studijomis Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Jis iš tų, kurie geba rasti kalbą ir su kitais žmonėmis. „Ugniagesiai vertina patirtį. O kai stengiesi įsiklausyti, kai, reikalui esant, padedi, tada ir pats sulauki supratimo. Man niekada nebuvo sunku drauge suvynioti žarnas, jei matydavau, kad vyrai pavargę. Mūsų darbas – komandinis, jei nėra normalių santykių, nebus ir gerų rezultatų“, - tvirtina jis.

Prieš metus Miroslavas pradėjo dirbti Situacijų koordinavimo skyriuje. Atrodė, kad po dvidešimt vienerių metų patirties viskas yra beveik žinoma. „Kai žiūri iš šalies, atrodo, kad paprasta. O kai pradedi, pamatai, kad reikia dar daug ko mokytis,“ - tokia buvo jo darbo pradžia šiame skyriuje.

Tie, kas jame dirba, gaisro metu yra tarsi tarpininkai tarp dangaus ir žemės. Čia vyksta kiekvieno gaisro gesinimo stebėjimas, renkama informacija, vertinami pirminiai veiksmai. Pagal ją yra priimami sprendimai, o kur sprendimai, ten ir atsakomybė. Informaciją tenka medžioti iš kur tik galima, nes tie, kurie gesina gaisrą, neretai neturi kada burnos aušinti.

Beje, jis aktyviai dalyvauja ir profsąjungų veikloje. O laisvalaikiu mėgsta keliauti ir groti gitara. Suranda laiko ir sportui – mėgsta šokdinti kamuolį futbolo ir tinklinio aikštelėje. Miroslavas tiki, kad gyvenime laimi tas, kuris nepasiduoda.