Apie tai praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

J. Furmanavičiaus motina kartu su šešiomis jo seserimis yra pateikusi 100 tūkst. Lt ieškinį neturtinei žalai. Jos yra pripažintos civilinėmis ieškovėmis.

Velionės advokatas Valdemaras Bužinskas vadina mirtį nebyliu priekaištu teisėsaugai, kad Kauno žudynių byla nagrinėjama per ilgai, o žmonės miršta nesulaukę teisingumo. Pasak jo, byla dėl to nesustos, tačiau moraline prasme yra apmaudu. „Žinojau vieną jos norą. Ji visada, nuo pat bylos nagrinėjimo, buvo silpnos sveikatos, garbaus amžiaus, jei neklystu, 1921 m. gimimo. Jos visada noras buvo, kad paliekant šitą pasaulį ji sužinotų, kad jos sūnus yra garbingas žmogus ir kad taip mano visi“, – sakė advokatas.

DELFI primena, kad teisėjas J. Furmanavičius buvo nušautas 2009-ųjų spalio 5-ąją Kaune, kai ketino vykti į darbą teisme.

Baudžiamoji byla dėl teisėjo nužudymo jau ilgą laiką nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Prokurorų kaltinimų dėl kurstymo žudyti sulaukė dvibuga žmogžudystę, įtariama, įvykdžiusio Drąsiaus Kedžio bičiuliai Raimundas Ivanauskas bei jo draugė Eglė Barauskaitė.