Tai antras D. Barakausko apsilankymas Medininkų poste. Sekmadienį ministras įsitikino, kad padėtis čia nepagerėjusi - abiejose sienos pusėse nusidriekusios milžiniškos vilkikų virtinės. Iš Lietuvos išvažiuojančių sunkvežimių eilė - maždaug 10 kilometrų ilgio. Norinčių įvažiuoti į Lietuvą eilė dar didesnė, pasak vairuotojų, Baltarusijoje ji nusidriekusi 14 kilometrų. Vairuotojams eilėse tenka laukti maždaug parą.

Pasak poste dirbančių pareigūnų, tokios milžiniškos eilės susidaro dėl įvairiausių priežasčių abiejose sienos pusėse. O nuo balandžio pradžios padėtis dar pablogėjo, nes Baltarusija sunkiasvorėms mašinoms su kroviniais leidžia važiuoti tik per Medininkų ir Šalčininkų postus (esą tai daroma dėl prasidedančių potvynių), per kitus postus leidžiama važiuoti vilkikams be krovinių.

D. Barakausko manymu, šią problemą galima tik išplėtus ir modernizavus pasienio punktų infrastruktūrą, padidinus juose dirbančių pareigūnų skaičių ir įrengus dar vieną pasienio punktą. Bet tam reikalingi didžiuliai pinigai. Be to, ministras norėtų padidinti pasieniečių algas, nes dabar jie uždirba maždaug tūkstančiu mažiau, nei muitininkai.

Pasak ministro, pasienio problemos sprendimo turi imtis Užsienio reikalų, Finansų, Susisiekimo ir Vidaus reikalų ministerijos.