Sulaikyti ir du įtariami kontrabandos gabentojai.

MKT pareigūnai įtartiną mikroautobusą "RENAULT Master" pastebėjo apie 21 val. vakaro, kelyje Kaunas - Alytus. Pareigūnų įtarimus sukėlė tai, jog automašinos vairuotojas, pastebėjęs tarnybinį MKT automobilį, skubiai išsuko iš kelio.

MKT pareigūnai mikroautobusą pasivijo ties įsukimu į Genių kaimą. Sustabdžius ir patikrinus automašiną, paaiškėjo, jog ši iki pat lubų prikrauta cigarečių "Saint George" su rusiško pavyzdžio banderolėmis. Iš viso mikroautobuse buvo rasta 1 mln. 500 tūkst. vienetų rusiškų kontrabandinių cigarečių.

"RENAULT Master" vairuotojas, panevėžietis I. K., neneigė gabenęs cigaretes. Anot vairuotojo, nepažįstamas vyriškis Kauno turgavietėje paprašė jo nugabenti šį krovinį į Alytų už 300 lt.

MKT pareigūnai sulaikė mikroautobuso vairuotoją bei jo bendrakeleivį A. S., kurį taip pat įtaria bendrininkavus gabenant cigarečių kontrabandą. Abu įtariamieji sulaikyti dviems paroms. MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet MKT pareigūnai jau sulaikė apie 30 mln. vnt. (1 mln. 500 tūkst. pakelių) kontrabandinių cigarečių. Jų vertė juodojoje rinkoje siekia apie 2, 4 milijonus litų.