Prokuratūra informuoja, kad kaltinimai itin žiauriai nužudžius du bejėgiškos būklės žmones iš savanaudiškų paskatų bei juos apiplėšus pareikšti anksčiau neteistam 20-mečiui plungiškiui E. P.

Nustatyta, kad jis 2013 m. naktį iš liepos 27 į 28 d. Žvirblaičių k. Plungės rajone, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kriviu užkapojo namuose miegančius tėvą ir sūnų, pas kuriuos jis apie metus laiko dirbo samdiniu. Nužudęs ūkininkus, E. P. juos dar ir apiplėšė, iš sodybos išnešęs įvairių daiktų už daugiau kaip 2000 litų.

Praėjus savaitei po nusikaltimo, vaikinas pats atėjo į policijos komisariatą ir prisipažino nužudęs du žmones.

„Apklaustas įtariamuoju, jis negalėjo paaiškinti šio kraupaus nusikaltimo įvykdymo motyvų, bet dėl to labai gailėjosi. Tai pripažinta jo baudžiamąją atsakomybę lengvinančia aplinkybe, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad vaikinas nusikalto, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Kaltinamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ekspertizė, kuri nustatė, kad jis yra pakaltinamas ir gali būti teisiamas“, – sakė kaltinamąjį aktą byloje surašęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Nužudyto jaunesniojo vyro žmona ir dukra byloje pareiškė po 100 tūkst. litų siekiančius neturtinės žalos atlyginimo ieškinius.

Įstatymas už itin žiaurų dviejų ar daugiau žmonių nužudymą iš savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.