Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas DELFI sakė, kad kovo 7 d. apie 18 val. Merkinės ugniagesiai vyko į gaisrą. Degė vieno aukšto medinis gyvenamasis namas.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai turėjo pripumpuoti vandens, 50 metrų nuo gaisravietės buvo tvenkinys. Privažiavę prie tvenkinio gelbėtojai suprato, kad tarnybinis automobilis smenga. Paaiškėjo, kad jie užvažiavo ant užšalusio vandens tvenkinio ir įlūžo.

Ugniagesiai spėjo išsigelbėti, iššoko iš transporto priemonės. Pasiėmę nešiojamą motosiurblį, bėgo gaisravietės link, jie paliko iki langų įlūžusią transporto priemonę.

Kai gaisras buvo užgesintas ir pavojus nebegrėsė gelbėtojai ėmėsi tarnybinio automobilio ištraukimo darbų. Kita ugniagesių brigada ištraukę kolegų transporto priemonę.

Pirminiais duomenimis, nei gaisre, nei automobilyje buvę žmonės nesužaloti.

Papildyta. Ketvirtadienio rytą Alytaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba patikslino šio įvykio aplinkybes. Merkinės ugniagesiai vyko į gaisravietę. Juos iš tolo pasitinkanti savininkė mojo ranka, rodydama, kur yra gaisravietė. Ugniagesiai važiavo per laukus tiesiausiu keliu į gaisravietę (o ne prisipompuoti vandens), nepastebėję užsnigto tvenkinio ant jo užvažiavo ir įlūžo. Tai nebuvo važiavimas pompuoti vandens, o vykimas į gaisrą. Po įlūžimo jie pasiėmė plaukiojantį vandens siurblį ir visi peršlapę toliau stengėsi gesinti gaisrą.